Ubuntu Linux
-
Szerintem Te is csináld meg, úgy tudom Operát használsz. Sokkal szebb natív felületen. Meg azt nem tudom, hogy a file tallózó az nálad milyen, de azt is átalakítja. Régen nekem ilyen QT/KDE féle volt. Csak nálam érdekes az egész szitu. Ugye először letöltöttem végleges Opera 10-et az opera.com-ról, de abba bele van csomagolva külön a QT3 lib, és nem a rendszer megosztott QT lib-jét használta. Utána letöltöttem a QT4-es változatot, de annak nem volt telepítője, csak egy becsomizott cucc volt. Namost ha azt úgy indítottam simán (nem kellett forgatni), akkor jó volt. Miután viszont lefuttattam az install.sh-t, hiába írta felül az egészet, mégsem volt jó. És ez a csomis változat érdekes anomáliákat adott, pl nem lehetett benne bekapcsolni a Context menü-t, és nem lehetett elrejteni a menüsort. Aztán ma megcsináltam a lib elérés változtatást, és utána olyan volt az egész, mintha minden beállítást felülírt volna a csomis változattal. Működött, QT4-et használt, natív GTK felületem volt, de előjöttek ugyan azok az anomáliák. Pedig ugye ekkor felülírtam a hivatalos, közvetlenül letölthető verzióval, ami előtte jó volt. Lehet ez ilyen QT4 centrikus hiba. De a lényeg, hogy a beállítások alatt voltak hiányosságok, pl a gomboknál nem volt ott a Context menu gombja. De ha bemész az about:config-ba akkor ott meg tudod csinálni, és utána teljesen jó, hiba nélkül megy.
Kérdés: átállnék Operára, de nekem olyat játszik, hogy beírok egy címet, gondolkozik 20mp-ig, nem akar betölteni semmit, utána hirtelen az egészet bedobja. Tehát maga az oldalbetöltés teljesen gyors, de előtte várakozik valamire, aztán gondol egyet, és hirtelen, teljesen gyorsan betölt. Ez leginkább akkor van, amikor egy új címet írok be. Amikor már egy oldal bejött, és rámegyek egy linkre, akkor általában nem jelentkezik a hiba, és egyből beadja. Erre ötlet? A rendszer hálózattal kapcsolatos beállításai szerintem jók, FF, Chrome gond nélkül megy.
+1: vagy egy GTK témám, ami nagyon szép, de nautilusba listanézetnél ilyen csúnya zöldes színnel tölti ki a sorok hátterét. A téma *.rc file-jában próbáltam kikeresni, de nem találtam semmit, a végén olyat játszottam, hogy az összes színkód ami benne van átírtam feketére, de nem változott a sorok háttere. Gondoltam esetleg, hogy akkor gconf-editor-ban kell valami, de ott az apps->nautilus alatt nem találtam ilyen beállítást. Ebben az utóbbiban a Google sem nagyon segített. Találtam egy GTK téma dokumentációt, megnézegettem azokat a dolgokat, amik szerintem erre irányulnak, átírtam a témában, de nincs változás. :/