Ubuntu Linux
  • Ability
    Találtam egy érdekes kis app-ot, gondoltam megosztom veletek, hátha másnak is tetszik. A Gnome menü idejétmúlt, szerintem mindenki egyetérthet vele, van akinek tökéletesen megfelel, de nyilván lehetne ezt fokozni. Feltettem a gnome-system-panel nevű kis cuccost, nálam most így néz ki a dolog. Sokat biztos nem mutat, mert csak pár gomb van rajta, meg az általam kedvencnek jelölt alkalmazások. Nem igazán játszottam vele sokat, de elég rugalmas kis huncutság ez, nagyon testre lehet szabni, van plugin rendszere, bármit be lehet tenni a menübe. Alkalmazások listája, gyorskeresővel, kedvencekkel, hagyományos file kereső, számológép, naptár, emlékeztetők, terminál ablak, erőforrás felhasználás, places, notes, felhasználó információk, bookmarkok (akár böngésző, akár nautilus), legutoljára használt programok és fileok listája, stb...

Lehet csak én nem ismertem eddig, de szerintem akad -- ha nem is sok -- felhasználó itt, akinek új lehet. Kipróbálni érdemes, csak kicsit szokni kell először, elég puritán beállító felülete van, meg szokatlan működése.