Ubuntu Linux
  • Ability
    MerlinW: mivel az utóbbi hónapban csak Ubit használtam, úgy gondoltam, hogy kivágom a def. Win bootloader-t, és helyére megy alapértelmezettnek GRUB, mert amúgy így egybe volt forrasztva az OSX-es, Windows-os, és GRUB-os bootloader, és elég lassú volt a váltás és a GRUB betöltés, ha Ubit akartam indítani. És hogy mivel koronázzam meg igazán a váltást: gondoltam felteszem a GRUB 2-t hozzá. Meg is csináltam, minden hiba nélkül lezajlott, de amikor bootolni akartam, akkor mindig ezt a hibaüzenetet kaptam: "Error 11: Unrecognised device string. Nem csak a létrehozott Chain bejegyzésre, hanem a régi menüpontokra is, be sem tudtam bootolni vele egyáltalán. Gondoltam egyet, betettem Ubi Live CD-t, próbáltam megoldani a hibát, de nem igazán találtam olyan Google találatot, ami előlrébb vitt volna. Próbáltam az egész GRUB-ot újratenni a jól ismert módszerrel (find, root, setup), illetve a grub-install <root> paranccsal, de semmivel sem sikerült életet lehelni belé. Azá' 1-2 órás szenvedés után agyfaszt kaptam, visszamásoltam a biztonsági menu.lst másolatot, most minden a régi. A régi menu.lst-be bemásoltam csak azt az egyetlen chain bejegyzést, úgy még mindig hibát kapok, amúgy a régi bejegyzések mennek. Meg kéne oldani ezt a kis hibát, de nem tudom hol kezdjek neki. Ma már késő van, holnap fogok még guglizni, de ha esetleg lenne tipped, akkor ne kímélj vele. :]