Ubuntu Linux
-
Szerintem kényelmesebb nautilusból tallózni. Amúgy keress rá az Add/Remove alatt az NTFS kifejezésre, és tedd fel az NTFS Configuration Tools-t, kiválasztod melyik partíciók legyenek állandóan mountolva. Utána VLC tallózójában a /media alatt találod őket. Szerintem VLC-ben macera, fent a Places alatt alapból a jó partíciót nyitom és rögtön megvan, még gyorskeresést is tudsz használni. Amúgy a VLC nekem bugos, nem egyesíti a videóvezérlő gombokat a lejátszás ablakkal. Két külön ablak nyílik, elég gáz. Illetve feliratok beállításait is ignorálja, szóval én VLC-t ajánlanám, egyetlen normális lejátszó (új MPlayer-t még nem néztem), de vannak hibái nálam. Sima Totem eddig elég használhatatlan volt, nagy újítás hogy végre be lehet tallózni feliratot, de az már nem megy hogy ne indítsa újra a filmet. Szóval meg kell várni az 1.0-ás VLC-t, igazából ilyen jobbfajta médialejátszót még nem nagyon láttam, VLC lenne ilyen csak bugos. MPlayer meg elvileg nagyon kiforrott, csak éppen a GUI-ját nem fejlesztik és parancsok nélkül elég kevés dolgot lehet beállítani.
Képfile: linux alatt nem kell rá külön program, asszem mount konzolparanccsal lehet csatolni és beteszi a places alá mintha külön meghajtó/őartíció lenne. Grafikus felületen nem tudom, jobb klikk a képfile-on, ott nincs valami mount opció?