11431
Ubuntu Linux
-
#2722 Nekem az a kérdésem lenne, hogy frissen telepített 8.10 alatt, rádugom USBre az mp3 lejátszót felismeri, csatlakoztatja majd magától eltávolítja, és megint csatlakoztatja és ....
Win alatt hibátlanul működik.
Illetve az Ubi egyik partíción (NTFS) 133Gb szabad helyet lát, Win 140Gb-t mutat, mitől ez az eltérés? -
#2721 öö, mi az hogy nem tud bootolni az ubuntu cdjéről? Pontosan mi történik olyankor amikor bootolnál? -
cash888 #2720 Viszont van itt még valami:
fel szeretném tenni az Ubuntut egy régebbi laptopra, de sajnos nem tud bootolni az Ubuntu Cd-jéről, meg USB-ről sem. Egy Win 98 van fent rajta... Hogy lehetne mgoldani, hogy feltegyem rá a Linuxot?
Jah, Google-ban rákerestem, de semmi segítséget nem találtam, az angollal meg picit hadilábon állok! :) -
#2719 Ha a Gnome panel tulajdonságainál kiszedem az expand elől a pipát, akkor köv indításnál a panel applet-ek össze-vissza állank, elvesztik a sorrendet. Ez normális? Ha ki van nyújtva a panel akkor jó, de nekem tetszik így összecsukva, viszont akkor totál káosz... -
cash888 #2718 Én is bocsánatot kérek!
Ne haragudjatok a hülye kérdések miatt! Igaz, én meg keresni nem igazán tudok! :P -
#2717 Máshol lesz a gond, mert nálam nincs probléma youtube-al, illetve minden flash jól megy. próbáld eltávolítani, feltenni újra a flashplugin-nonfree csomagot. -
HUmanEmber41st #2716 Merlin!
Tudsz-e arról, mikor lesz megint használható a yutubos lejátszás?
Egyszerűen mindentől kiakad, megáll a kép, rendesen kifagy a hang, a felirat...
Ez itt a panaszkodás helye... :( -
#2715 Tessék
Minden linuxot lehet telepíteni "bootból".
A további Mandrivával kapcsolatos dolgot ide írd, mert ez az Ubuntu topikja. -
Eli Jah #2714 SZIASZTOK!
Magyar Mandriva 2008 vagy 2007-at keresek, amit lehet telepíteni bootból, mint a Windowst.
Tudtok valami linket hozzá?
Köszi :) -
Thanatos #2713 "A WiFi és a Google együtt olyan mint az isten. Mindenre választ ad."
:P -
#2712 Valóban. Nyilvánosan meghunyászkodom. Azonban legközelebb olvasd végig az adott termék honlapját.
Mellesleg google első oldala az "ubuntu dvd wubi" keresőszavakra megoldotta volna a problémádat 1 perc alatt 3 nap helyett:) -
cash888 #2711 #2683.hsz!
Ne haragudj, de abban kétszer is említettem... :S -
#2710 Szóval sem említetted, hogy DVD verzióval próbálkozol. Egyébként le van írva az oldalon, hogy DVD-n nincs wubi:
"The Wubi version that ships with the CD/DVD only allows to boot the CD (it's called "cdboot" for a reason) in order to help people booting without having to edit the bios." -
cash888 #2709 *véletlenül :D -
cash888 #2708 nos, megoldottam a problémát... béletlenül! :)
leszedtem a CD-s változatot az Ubuntu 9.04-ből, azon bejön a windows mellé telepítés funkció, a DVD-s változatnál nem!
Gondoltam, megosztom veletek, hátha valakinek segíthetek ezzel! -
Miguel125 #2707 Jaunty 9.04-ről van szó, ezt elfelejtettem leírni. -
Miguel125 #2706 Üdv!
Torrentek letöltése közben kb. fél-1 óránként megszakad a DSL kapcsolatom. Nincs routerem, simán adsl modem-mal csatlakozok. Transmission és Deluge klienst is kipróbáltam, mindegyikkel ugyanaz a tapasztalatom. Mit lehetne tenni ennek a problémának a megoldása érdekében?
-
#2705 Nem mondtam, hogy az ubi volt a hibás, igazából a haladóra mentem, és vmit összekutyultam, aztán a partíciót letöröltem :DD
Mondjuk ez régebben volt -
#2704 Ubi telepítő elég hülyebiztos:) Az, hogy a Win particiódat jelölted ki az üres helyett, az nem az Ubi hibája:) -
#2703 Csak óvatosan! Én mikor először telepítettem Ubuntut, véletlenül széjjelbasztam a Windows-os partíciót, azt tehettem újra azt is :S -
cash888 #2702 inkább hanyagolom a wubi-t, felteszem a 9.04-et a windows mellé. majd keresek valami leírást a Google-n, hogy is kell ezt megoldani. -
Cat 02 #2701 Virtualbox/Vmware szerintem is praktikusabb mint wubi :) -
cash888 #2700 30GB szabad helem van most a C meghajtón, de az E meghajtón 150 GB szabad hely van, azon sem jön be! :S
Már vártam "A Google a barátod!" szöveget is... -
#2699 Sosem állt szándékomban wubit telepíteni, mert minek, de ha nincs 5-6GB szabad helyed a C megahajtódon, akkor akár logikus is lehet, hogy nem engedi telepíteni.
Tedd fel vmware-re ha mindenképpen így akarod, de sokkal egyszerűbb feldobni egy külön partícióra...
A másik meg, hogy amint látod, ha duzzogás helyett használod a google-t máris előrébb vagy. -
cash888 #2698 http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=7171257
Ezekszerint van más ilyen bamba, mint én... Neki is ugyanaz a problémája! :S -
cash888 #2697 Sőt, még annyit ide kell írnom, hogy végső elkeseredésemben letöltöttem magát a Wubi-t, hogy arról feltelepítem, de mikor megnyitottam, akkor sem hozta a Telepítés a Windows-on belül funkciót!
Nyugodtan írjatok le most minden hülyének, mert nem jelenik meg nálam ez a funkció, ha szerintetek az én hibám, akkor nyilván igazatok van!
A megoldáson pedig ne törjétek tovább a fejeteket, majd én próbálkozok tovább, hisz én vagyok a pancser, aki nem tudja megoldani ezt az "egyszerű" feladatot! -
cash888 #2696 előjöm, de az itt látható középső gomb nem jelenik meg benne...
és ez szerintem nem az én hibám! :S
De igazatok van, lehet, hogy hagynom kéne a fenébe, ha ilyen nagy segítségeket kapok... -
#2695 *előjönnie, sry. -
#2694 Ha ennyire nem találod, akkor töltsd le külön a wubit, itt van egy leírás hogyan kell telepíteni, és van link is a wubihoz.
Amúgy a wubi.exe-re egy ilyen ablaknak kéne elő jönnie:
-
#2693 Ha már ez kifog rajtad, nem biztos, hogy ajánlani tudom-e neked a Linuxot:) -
cash888 #2692 megnyitja a wubi.exe-t, de nincs benne az a választógomb! -
#2691 ISO: gisomount, acetoneISO
Mplayer gui: SMplayer -
#2690 Szerintem kényelmesebb nautilusból tallózni. Amúgy keress rá az Add/Remove alatt az NTFS kifejezésre, és tedd fel az NTFS Configuration Tools-t, kiválasztod melyik partíciók legyenek állandóan mountolva. Utána VLC tallózójában a /media alatt találod őket. Szerintem VLC-ben macera, fent a Places alatt alapból a jó partíciót nyitom és rögtön megvan, még gyorskeresést is tudsz használni. Amúgy a VLC nekem bugos, nem egyesíti a videóvezérlő gombokat a lejátszás ablakkal. Két külön ablak nyílik, elég gáz. Illetve feliratok beállításait is ignorálja, szóval én VLC-t ajánlanám, egyetlen normális lejátszó (új MPlayer-t még nem néztem), de vannak hibái nálam. Sima Totem eddig elég használhatatlan volt, nagy újítás hogy végre be lehet tallózni feliratot, de az már nem megy hogy ne indítsa újra a filmet. Szóval meg kell várni az 1.0-ás VLC-t, igazából ilyen jobbfajta médialejátszót még nem nagyon láttam, VLC lenne ilyen csak bugos. MPlayer meg elvileg nagyon kiforrott, csak éppen a GUI-ját nem fejlesztik és parancsok nélkül elég kevés dolgot lehet beállítani.
Képfile: linux alatt nem kell rá külön program, asszem mount konzolparanccsal lehet csatolni és beteszi a places alá mintha külön meghajtó/őartíció lenne. Grafikus felületen nem tudom, jobb klikk a képfile-on, ott nincs valami mount opció? -
Miguel125 #2689 A második dolog megoldódott közben. A mountolás még továbbra is érdekel. -
Miguel125 #2688 Hi!
Abszolút kezdő ubuntus és egyben linuxos vagyok 9.04-et használok. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet a lehető legegyszerűbben dvd film image file-t bemountolni majd azt valami lejátszóval lejátszani? Lehetőleg grafikus felületen történő megoldásnak örülnék.AcetoneISO-m van. A mésik, hogy milyen lejátszókat ajánlotok? VLC media playert sokan ajánlják, viszont nem tetszik, hogy nem tudom benne kitallózni egyszerűen a partícióimat, csak a linuxost látja a többit(ntfs-t) nem, de ha nautilusból indítom VLC-vel akkor mennek.Csak ez így macera... -
#2687 Automatikus lejátszásnak fel kéne hoznia egy ablakot. Ha nem jön be, akkor kattints a lemezmeghajtóra, és ott keress egy exe fájlt. (wubi.exe) -
cash888 #2686 akárhogy próbálom, nekem nincs benne... -
Ignus #2685 Hát nekem ez nem jön össze. A te tanácsodon kívül még 2 samba-s leírást is kipróbáltam, de nem megy. Valószínű bennem van a hiba, az ubuntu még túl bonyolult nekem a szájbarágós windows után. A "klikk ide klikk oda osz' kész" után kicsit átláthatatlan még a terminál meg a parancs hegyek egy szimpla fájlmegosztáshoz. Mindegy majd az egyiken win a másikon ubuntu azt kész. Majd megtanulom. Azért köszönöm! -
Ignus #2684 Benne van. Ha nem indul a menü automatikusan, a lemezen az umenu.exe-vel kirakja és ott van, hogy telepítés windowson belül. Én legalábbis így tettem fel, bár nem lepődnék meg, ha valami nem működne úgy ahogy kellene. -
cash888 #2683 Nos, a problémám a következő: mivel leszedtem a 8.10-es Ubuntut, gondoltam, felteszem Wubival, mint egy programot. Igen ám, de beteszem a telepítő DVD-jét és nincs az a funkció, hogy "Telepítés Windows-on belül". (ezt egy leírásban olvastam)
Miért nem hoz fel nekem ilyen funkciót a telepítő DVD? Pedig ennek már támogatnia kellene és azt mondtátok, alapból benne van a Wubi...
Hogy is van ez?