Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
"Bemoutoltam" az ISO fájlokat Daemonnal, meg is nyitotta.
Van már 3 CDm:
egy 7.10 magyar, egy alternatív magyar, és egy olyan, ami a netrõl húzza ugyanazt.
Namost többször is próbáltam mindegyiket, órákig megy a telepítés, de vagy el sem indul, vagy a GRUB installnál megáll.
És nincs semmi grafikus naracssárga oldal, hanem kék alapon van 1 fehér sáv, meg benne a folyamatjelzõ ( ha ez mond valamit)szap olyan konzol szerûség
Mégegyszer megkérdezném, vajon tudtok-e olyan lin. disztribet "adni", ami a lentebbi (#545)hsz.ben leírt géphez jó????????
Tudjon magyarul, legyen 1 egyszerû graf. felület, lehessen netezni, és lehessen telepíteni valami DOS emulátort, mert 2 DOS progit kell errõl ( és még 10 hasonló PC-rõl)futtatni.Az sem lene hátrány, ha kicsit gyorsabban települne, mint 2 óra...
elõre is köszi
+ nem írtad mennyi ram van a gépben, olyan 256mega simán kell neki sztem
Ezt a live cd-s installt meg nem értem, az ubuntunál ha az alapot szedted le, akkor az live cd-ként mûködik, és onnan ha bebootoltál felinstallálhatod.
+ van még egy alternate install, az nem live, hanem csak telepítõ (nem grafikus felülettel).
remélem valamit segítettem!
ikszdé XD
Tegnap egész estémet elqúrtam.
Próbáltam a magyar 7.10-et:
CD be, a gép szórakozott fél órát, aztán csak valami live CD-s verziót akart telepíteni, végig is ment az install, de a végén megállt az egész, se kurzor, se semmi.
HALÁL
Próbáltam a LITE cuccot:
7MB-t írt a CDre.
CD boot, majd netrõl leszedi a többit.
Állam a földön volt, míg ki nem írta, h telepítési hiba, és se a LILO, se a GRUB nem hajlandó települni.
Akkor ugyanitt próbáltam a szervert telepíteni.
Az elindult, de a konzolból semmit sem indított el, mindent megtagadott
Megpróbáltam mégegyszer, a LILO és GRUBnál ugyanott elakadt.
Írtam az ubuntu.hu ra is, persze a választ ott várhatom, a sok segítõkész linuxostól
A PC: AOpen vas, alaplapi video, LAN, hang. 800MHz proci, 2( kettõ)GB winyo. AZ eredeti 20GB winyot kivettem, azon XP van telepítve. + van benne 1 WLAN kártya is, (mûködött róla a net XP alatt).
Nagyon szeretnék egy mûködõ linux-al rendelkezni ezen a gépen hétfõre.
Nem kell rá semmi 3D kocka, elég lenne a legegyszerûbb graf. kezelõfelület.
jah a fuxbuntut is kiírtam, de nem érzékeli a boot-szektort, ezt az md5-öt hogy a rákba kell csinálni?
elõre is köszi a helpet, itt legalább válaszol valaki remélem😄
de mindenki azt használ amit akar
meg a hullámzó ablakokat is
meg az összes effektet
de attól még a kártyádat használja, és pont hogy akkor nem felesleges erõforráspocsékolás
normális user aki használja a gépet az nem használ ijeneket.. 😄
http://loal.atw.hu
[merlinw.org]
[merlinw.org]
desktop cube - appearance: skydome - skydome image
- transparent cube
az ablakok kiemelkedését most így nemtom
Ubuntu használok és az a nagy bajom,hogy feltelepitettem az atinak a hivatalos 7.11-es drive-át Aiglx -re és compiz fusionnál mikor nagyitani akarok ablakot beszaggat, scrollozásnál szaggat a firefox ...
Szóval nem mûködik úgy ahogy kell.Pedig megy a Direct Rendering is!!!
Ha kikapcsolom a Compiz-t akkor minden rendben.
Valaki tudna segiteni?
THX
Valaki nem tud egy jó leirást vagy nem tudja hogy lépésrõl lépésre ezt hogy lehet megvalósitani compizban:
A google.com on már túl vaok. 😊
Jelenleg itt tartok:
Amit nem találok sehol az hogy hogy lehet ugy hátulra képet beszúrni és hogy hol van az hogy elemelkedjenek az ablakok amikor forgatom.
Ami pedig még hiányzik az az hogy amikor forgatom akkor minden átlátszóváválik
és hogy az asztalok látszódjanak hátulról amikor nincs teste a kockának.
PLS help! 😊
Elõre is köszönöm. 😊
hát_egyik_effectnél_véletlenül_a_key-t_átírtam_<shift><xxx>rol_spacere_és_elszált_a_szóköz😄
sorry_a_no_szóközért_de_véletlenül_elálítottam_és_ezért_kérnék_segítséget.
tudom_kicsit_fúrcsa_kérdés_de_hol_lehet_visszaállítani_a_space-t_hogy_szóköz_legyen???
synaptic-al tudsz programokat telepíteni, könnyen és kényelmesen.
[merlinw.org]
vagy konzolban sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
[merlinw.org]
1.Hát a böngésõ az mozilla firefox volt amit alapbol feltesz az ubuntu.
De most ahhogy mondod mintha tegnap megfrissítette volna magát és jobb lett valamivel.
2.Esetleg tudnál adni linket ahonnan letudom szednia compiz-config-settings manager-t?! jah és a telepítésrõl valami leírás-t 😊
2, Bekapcsolni ott tudod, ahol a témákat tudod beállítani. Azon kívül a compiz-config-settings-manager-t kell felraknod.
linuxman: linuxman.freeblog.hu
2 dolog.
1. miért van az, hogy a linux 7.10-es verziója 10 percig hoz be egy oldalt vagy be se hozza??
2. a 3d effect és társai beállítások hova tüntek a 7.10 bõl? most tettem fel és igen csak meglepõdtem..
(7.04 tegnap volt fent és minden döccenõ mentesen ment..)
plz segítsetek!! elõre is thx all!!
amúgy majdnem megfeledkeztem róla, h nekem is kell futtatnom az ubuntu alól 1 exe-t, mégpedig egy soros( RS 232) kommunikációs progit.
A pontos neve: V-24 exe ( a Deckel cég csinálta, h PC-rõl lehessen NC vezérlõbe adatot tölteni soros kábelen) Mivel DOS-os, akkor kellene valami emulátor nekem is igaz?
Megint ott vagyok a narancssárga asztalon, hibaüzenet semmi, egér/billentyûzet semmi.
Jó, akkor megint restart. A változatosság kedvéért most már nem is magyar, de egér/billentyûzet még mindig nem müxik.
Tényleg ilyen nehéz fölrakni a linuxot? rohadtélet.
this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
Attól függ, hogy honnan nézzük 😊 ha oldalról, akkor föl-le pattog ilyen loading bar, de ha egyenesen tartod a fejed, olyan mint a windows töltõje, csak visszafordul a végénél ^^
Próbáld meg a 32 bitest, vagy az alternate install cd-t, bár utóbbinak nincs grafikus telepítõje.
BusyBox 1.1.3 blablabla
(initramfs) _
Tehát ott villog a kurzor, de nem lehet írni. egyáltalán nem lehet írni, a numlock-ot se lehet ki-be kapcsolni. Neten nem találtam ilyen problémát még 😞
Ha tudtok valami gyógyírt, megköszönném.
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
Összetettebb windows-os programokat, játékokat
- Crossoverrel (photoshop, dreamweaver, stb) illetve
- Cedegával (mai játékok - wine is elindít jópárat, de inkább régebbieket), valamint
- scummvm (kalandjátékok) tudsz futtatni.
Kevés windowsos alkalmazás van ma már amit ne lehetne linuxon életre lehelni.
[merlinw.org]
#500: én nem tudok róla. lehet lama vagyok. :| de exe fájlok a linuxon semmitse érnek. én így tudom. nem lehet õket futtatni.
ahhoz hogy fusson exe valami virtuális környezet kell.. wine, dosbox, ..
http://loal.atw.hu