Ubuntu Linux
-
Ignus #2681 Sziasztok! Hogy kell 2 ubuntu-s gép között mappát megosztani? A jobb-klikk a mappán, "megosztás" stb. nem működik mert mindkét gép a "A hely nem csatolható", "A megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról" hibaüzenettel sokkol ha rákattintok a hálózat/Windows hálózat-ra. Próbáltam a nautilus-os verziót is (shares-admin) de az szintén zenész. "Persze az biztos csak Windows-os gépekre vonatkozik" - gondoltam én de konkrétan azokat se jeleníti meg. A vicces az hogy smb://(ip cím) a windows-al működik szóval bár kicsit körülményesen, de win-ubuntu megosztás működik, de úgy látszik ubuntu-ubuntu nem kompatibilis egymással valamiért. "Igen Samba (smb)" - mondtam magamban, van olyan hogy "nsf" ami állítólag ubuntu-ubuntu-ra van de az nekem így helyből magas. Szóval a kérdés röviden: Hogy osztok meg egy mappát helyi hálózaton 2 ubuntus gép között (az egyik 8.10-es a másik 9.04-es ha ez számít)?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
ui.: Nem terrákat akarok megosztani, szóval nincs szükségem ftp-re meg mittoménmilyen fájlmegosztó kliensekre. Csak úgy mint a windowsban volt; 2 gép között tudjak cserélgetni apróbb fájlokat.