Ubuntu Linux
  • Ability
    Sosem lehet tudni, hogy mikor fogok egy win-t újratelepíteni. Mert azért néha használom még, másodlagos rendszerként szükségem van rá. Win7-et sem vmware-el terveztem kipróbálni, van egy teszt partícióm erre, ahol mindig feldobálom teszt jelleggel az ilyeneket. Ha Grub lesz az alap bootloader, akkor azt szépen felülíja majd egy win reinstall, és nem fog belekerülni az ubi az új boot menübe. Azért lenne annyira egyszerű, ha bele lehetne írni a wines bootloader-be az ubit és nem grub lenne. Mert az ubi tartósabbnak tűnik, amit nem fogok újrarakosgatni. Kicsit univerzálisabbnak látszik. Egyszer belekerül oda, utána rakhatok rá mindent, ott marad. De nekem jó grub is, csak akkor mondjátok meg, hogy hogyan lehet win reinstall után visszahozni, esetleg beleírni az új win rendszert, mert gondolom magától nem fogja. Szóval nem ragaszkodok én a win-es bootloader-hez, csak akkor mondjatok egy megoldást, hogy ha installálok valamit, akkor megmaradjanak a régi rendszerek is a boot menüben. Egyébként gondolom grub és win alatt is lehet szerkeszteni a bootloader-t, csak én nem tudom, hogy hogyan lehet hozzáadni új rendszert, hogyan kell hivatkozni rá, stb... meg azért a win-es megoldás azért lenne jobb, mert grub alatt nincs a win-hez csökkentett mód és társai menü.