Ubuntu Linux
-
Hát beleszaladtam én is egy ATIba, mivel tönkrement a régi 5700 as geforcom, elmentem venni egy kártyát és AGP csatlakozással megáldott, csak a HD2400PRO volt, mert nvidiát rendelni kellett volna, és egyébként is olvastam hogy jó lesz ez. Az alaplapom Asus A7N8X, tehát nForces :S
Állítólag erre a kombinációra nem igen fogok én találni normálisan működő drivert, de vannak itt nállam sokkal okosabbak, akik valószínűleg már belefutottak hasonló konfigurációba.
Envy vel telepítve, ha bekapcsolom az effekteket, azok működnek de minden videó lejátszás, 3d játék alkalmazás ablag villog, ha mellé kattolsz ott marad, wineal indítanék egy játékot betölt de szétesik a kép stb.
Ha kikapcsolom az effektet a villogás megszűnik, a wine akkor is szétesik.
Felpróbáltam tenni az ubuntu wikiben leírtaknak megfelelően nem fogadott el minden parancsot teljes hosszában de alakítgattam, ott az ati.com ról leszedett driver telepítését mutatták, igaz az Envyset is fenn kellett hagynom máskülömben nem indult el az Ubuntu, azt mutatta mintha a CRT portot nem csatlakoztattam volna a grafikushoz, közben a háttérben a rendszer vígan felállt. Tehát nem tudok most mit csinálni, reinstall valszeg lesz mert szerintem össze vissza vannak a csomagok fenn. Ja! és az Eszközmeghajtókkal is próbáltam feltenni a drivert legelősször, hát ott is csak szétesett a kép indítás után.
Nagyon remélem valaki tud megoldást, ne kelljen ez a kis hiba miatt windowsra kényszerülnöm.