Ubuntu Linux
  • hispan2
    Értem, mint mondasz, de a fájlkezelőt cuzamme nem tudom lecserélni. Ha a helyek részben kattintok bárhova, sosem tudom elérni, hogy az az Xfe-ben nyíljon meg. Sajnos erre nincs mód az Alapértelmezett alkalmazások menüben.

Az Xfe azért tetszik, mert hasonlatos a Windows Explorer ablakrendszeréhez, ami nekem bejött. Mondjuk a betűk simítását nem tudom kikapcsolni benne, ami idegesítő, de ettől még jó lenne. Kipróbáltam mellesleg a Gnome Commendert, az is igen hasonlatos a Total commanderhez, de igazából nincs rá szükségem.

Másfelől felvetődött bennem a kérdés: nem tudom például az Xfe-ben megnyitni sem az USB eszközöket, sem a CD-ket, sem semmit a gyökérmeghajtón kívül, mert nem tudom, mit írjak az útvonal helyére, hogy ezek jöjjenek be. Őszintén szóval a Fájlkezelőben is csak azért érem el ezeket, mert van rájuk ikon. Ez engem speciel nagyon zavar, mert olyan ez, mintha a legalapabb struktúráját nem láthatnám a gépnek... :-(

A képernyő fényességnek utánaolvastam és úgy veszem észre, hogy ez jelenleg egy komplex bug, mert nemhogy akksiról a maximumra nem engedi tenni a fényerőt a rendszer, még a legutóbbi fényességet sem tudja megjegyezni. Rengetegen írták ezt, szóval erre talán majd egy frisebb Gnome ad megoldást.