Ubuntu Linux
-
A tulajdonságos dolgot mostmár értem, köszi. Sajnos ha sudo paranccsal futtatom a CrossOver-t, a PS CS2 akkor is jelzi közben, hogy nem vagyok rendszergazda (és ő szerintem ezt Windows-os értelemben mondja, így nem tudok ellene mit tenni). Egyébként csinált a CrossOver ikonokat a Windows-os elemekhez, csak figyelmetlen voltam, így tudom őket közvetlenül indítani. (Megjegyzem az Office 2003-at tettem fel, azt használom, mert szerintem az a legjobb és az kifogástalanul megy, hála a jó égnek.)
Leszokáshoz annyit, hogy most egyszerre használok két rendszert két gépen. Az Ubuntu csak azért kellett, mert a régi laptop lassú volt XP-vel, meg mert untam, hogy csak a Windows-t ismerem. Megjegyzem mindekettővel meg vagyok elégedve, megvannak a maguk előnyei (A linux gyors, az XP meg ismeri a programjaim). Én személy szerint látok köztes utat, ha nem keverem nagyon a kettőt. (Például az OpenOffice-al sem volt semmi gondom, de ha már stabil az Office11, miért ne?).
Más: még mindig ekörül az alapértelmezett program probléma körül vagyok. Találtam egy olyan beállítást a Beállítások részben, hogy "Alapértelmezett programok", de ott csak hénány feladat alapértelmezését lehetett állítnai. Konkrétan én a Fájlböngészőt rendszert szeretném lecserélni Xfe-re, vagyis az eredeti alkalmazást teljesen ki akarom váltani, hogy CD-k berakásakor vagy USB-k csatlakoztatásakor is az induljon illetve a Helyen részben való kattintáskor is az induljon. Van erre mód?