Ubuntu Linux
-
Mindket rendszernek van kenyelmetlen aspektusa egy atlagfelhasznalo szemszogebol, de mondjuk ahogy linux-on nem uszod meg a terminal parancsokat, ugy windows-on elobb utobb ugyanugy hasznalnod kell a command line-t, plusz peldaul ott van a registry, regedit turkalas, ami szerintem legalabb olyan undorito. Lehet, hogy a legtobb linux disztroban meg tobb ilyen kenyelmetlenseg van ilyen szempontbol, de egy atlagfelhasznalo amire hasznal egy ilyen gepet, sztem mar egyaltalan nincs lenyegi kulonbseg...
Kulon driver telepitesre pedig a hardverek nagyon nagy reszenel egyaltalan nincs semmi szukseg linux-on. Egy darab plusz drivert nem raktam fel az 5 eves laptopomra, es a beepitett driverekkel konkretan jobban teljesit, mint windows-on valaha is teljesitett. Minden mukodott poccre alapbol. Szebben szolnak a zenek/hangok, a wifi stabil (windows-on folyamatosan megszakad), videokat is sokkal jobban le tudok jatszani hardveres gyorsitassal. Meg steam-es jatekok is egesz jol mennek az alap open source driverrel.
Flash tamogatas: chrome-ba be van epitve, es ennyit eleg rola tudni. Soha nem volt vele gondom, de az is igaz, hogy egyre kevesebb oldalon talalkozok ilyennel egyaltalan.