Ubuntu Linux
-
Linux-ra nincs DirectX. Többnyure driverek sincsenek, mert kernelszinten van támogatva az eszközök 90%-a. A Linux-os programok esetében pedig az átlagfelhasználónak csak rá kell kattintani a szoftvercenterben egy Insall gombbra. Mit szeretnél ennél egyszerűbbet?
Ha Windows-os programokat szeretnél használni, használj Windows-t és ne Linuxot. Szerintem ez logikus.
"Meg azt sem értem, hogy miért kell külön lemodellezni a windows rendszert, (C: "program files" stb.) hogy windows programokat tudjon futtatni, miért nem működik alapból modellezett windows rendszerben?"
Értsd meg, hogy SEMMI KÖZE a Linux-nak a Windows-hoz. Semmi. Semmi nem modellez le semmit. Van egy csapat, aki kitalálta, hogy készít egy emulátort, és lett belőle Wine.
"Kicsit olyan ez az ubuntu, mint egy autista gyerek, hogy tök gyors és tud mindent, de ha nem mondom meg neki, mit, mikor, hogyan, akkor kezelhetetlen."
Nem az Ubuntu ilyen, hanem a Linux rendszer maga. És pont ez a célja, lényege. Egy nyitott forráskódú operációs rendszer, ami semmit sem csinál a hátad mögött, minden egyes lépéséről tudsz, úgy szabod testre ahogy jól esik, ha értesz hozzá átírhatod az alkalmazásokat, de akár magát a kernelt is.
A Linux munkaeszköz. Nem játékplatform. Továbbá, ahogy már írtam korábban is, olvass szakirodalmat mielőtt butaságokat irkálsz.