Ubuntu Linux
-
Szerintem meg nem csak ezen múlik. Én rengeteg ismerősömnek ajánlottam a linuxot, de ebből egyetlen egy sem akadt aki kitartott volna mellette. Azt mondták rá hogy ronda, még akkor is amikor feltettem nekik szép témát. Azt mondták hogy az alternatív programok szarok, még akkor is, ha tudta ugyan azokat a funkciókat. Mindenkinek csak nyűg volt vele, semmilyen problémát nem tudtak elhárítani, pedig ott voltam nekik segíteni. Az egyiknek nem ment a wifi, a másiknak az 5.1-es hangokkal volt baja, a harmadiknak meg megint csak valami más baja. Senkinek sem volt problémamentes. Ahogy nekem sem. Én sem egyik napról a másikra álltam át. Nagyon sokáig kerülgettük egymást mire megbarátkoztunk. Ugye azt tudni kell hogy minden rendszerhez kell valamilyen alap szintű ismeret. Nekik ez megvolt windowson, de linux alatt még egy drivert sem tudtak telepíteni, mert ami van csomagban Ubi mellé az nem ment mindenkinek.
Ezután tedd fel magadnak a kérdést hogy mit számítanak a játékok ha az egész rendszer idegen és nem annyira kielégítő elsőre. Mert alapból a linux ronda és kb használhatatlan. Rengeteg cuccot fel kell nyomni hogy azt mondjam rá hogy kényelmesebb mint a windows. Ez az én véleményem. Mert jobbá lehet tenni, de alapból nem az.
Persze a játékok is megtennék a maguk szerepét, nem mondom hogy nem fontos, csak azt hogy ez kevés lesz ha egy tök tudatlan ki akarja próbálni a linuxot.