előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • gregorius maxi
    magyar viszonylatban azért vitatnám a "kár" illetve okozott kár fogalmát...
    itt jóval drágább egy CD mint mondjuk londonban, ahol 8-12 font között vannak az árak és gyakorlatilag egy órai munkabérből 1 CD-t lazán vehetsz...
    nem tudom, hogy magyarországon egy CD illegális másolásából származik e számítható kár...
    talán nem, mivel bevételkiesés sincs, mivel a CD átírása nem egy alternatívája a beszerzés módjának, hanem sok esetben egyetlen útja...

ha nem lenne fizikailag lehetővé tenni egy CD átírását akkor sem lenne magasabb bevétele a kiadóknak mivel itt magyarországon egyszerűen PÉNZ nincs ilyesmire.
    persze valamilyen szintű növekedés lenne, ez biztos...

ez olyan, mintha csak mercedesek lennének és valakinek erre nem lenne pénze és építene magának egy opel astrát a garázsban, és a mercedes beperelné őt bevételkiesés miatt...

remélem követhető a logikám... countryboy szerintem jobban rá lát ezekre a dolgokra, gondolom tud egy gyors cáfolatot is esetleg, mivel nem azt állítom, hogy a fent leírtak szerint kellene gondolkodni, ez csak egy kis elmélkedés...

azt sem hiszem, hogy minden esetben automatikusan "magyar módra" megtaláljuk a szinte ingyenes forrásokat
    pl. ha "ciki" lenne a cd írás, a köztudatban elterjedne mint szégyelnivaló dolog akkor talán javulna a probléma...
    a kukából is egész olcsón hozzá lehet jutni kajához de azért senki sem kezd el kukázni, pusztán spórolásból...

ha a CD illegális másolása morálisan a kukázással lenne egyenértékű akkor nem sokan írogatnának CD-t... büszkén megvennék a boltban...

a kiadóknak is kellene csinálni olcsóbb meg drágább kiadványokat egy azon zenei anyagból...

ez a téma erősen "off" de mivel itt egy közösség van ezért gondoltam leírok pár sort... szerintem mindenkinek van hozzám hasonlóan véleménye...