• ttt ttt
    #54
    Kíváncsi vagyok ki finanszírozta a kutatásokat....

    fako

    Ha mégegyszer végigolvasod, rájössz mit is akartak/tunk ezzel mondani. Azt, hogy ha minden ünnep pihenő napra esik - itt szombat/vasárnapra gondolva -, akkor azt nem kell ünnep napként kifizetni a munkáltatónak, úgy hogy a munkavállaló otthon pihen.
    Itt nem a munkáltató v. az állam előírására gondolva, miszerint pl. a 12.24-ét le lehet dolgozni az előtte való szombaton, ez 2 külön dolog.

    Másik, hogy az ünnepeket globálisak nem lehet meghatározni, mivel minden népnek vannak egyéni ünnepei, melyeket nem hiszem, hogy csak úgy átrakna bárki is a Johns Hopkins Egyetem professzorainak kutatásaira alapozva. Pl: 1848-49 Szabadságharcunk március 15-i ünnepe, nekünk igazi nagy ünnep, más országok azt sem tudják, hogy mi is ez, és azt hiszem sorolhatnám...

    Még egy, amit már többen is emlegettek; a mai számítástechnika alapjait a sarkából fordítaná ki. Emlékezzünk vissza csak a 2000 év "összeomlik a világ" effektusára, bár nem történt ilyen probléma, de mekkora kiadásokat és fejetlenséget generált.

    Szóval globálisan valós, szinte áthidalhatat problémákat generálna egy új naptár.
    Bár én sem zárkózok el egy új időszámítástól, de asszem nagyokat nyelnénk, ha vmi ilyesmit ránk kényszerítenének.

    "Lehetővé tenné az állandó ütemezéseket, a fix ünnepnapokat, születésnapokat, évfordulókat, emléknapokat és még sorolhatnám "

    Szerintem a születésnapok most is fixek :-)
    Mondjuk azt is megnézném aki egy adott évben ua a vasárnapra "ütemezné" a születéseket......:-)