• fako
    #48
    a 16-os szamrendszer csak a szamitogepnek jo az embernek nem. A 10-es szamrendszer tokeletesen megfelel mindenki szamara, ugyhogy a peldad nem valami jo. Amugy ha mar szamrendszerek, akkor annyit azert elmondhatok hogy az e alapu szamrendszer az idealis, de azzal meg senki sem szamol.
    A naptarrol viszont nem mondhatjuk el hogy konnyu vele szamolni, valtogatnod kell ossze vissza, nap-honapnal nem is egyertelmu a valtoszam, stb.
    Aki benyomta ide ezt a "naptarreform hogy a multiknak jo legyen" temat arra mar nem is tudok mit mondani, mert akkor baromsag. Az egesz lenyege az hogy nem kell tobbet/kevesebbet dolgoznod/vasarolnod tehat senkinek sem jar jobban/rosszabul. Dolgoznod most is annyit dolgozol amennyit akarsz, max ehendoglesz, vasarlas ugyanez.

    Ha megmondjak az ember munkahelyen hogy az kovetkezo hetvegen le kell dolgozni a karacsonyt az nagyon dicseretes, de ha kicsit is tajekozodnal a nagyvilagban akkor lathatnad hogy ez nagyon ritka. Pl ha belekukkantottal volna az aznapi hiradoba akkor lathattad volna hogy az orszag egyik fele nem is tudodd rola, masik fele amugy is szabadnapot vesz ki ra, lenyegeben teljesen ertelmetlen atpakolaszni. A masik meg hogy most pl nemtudod megmondani hogy a 2005-os evben mit hova fognak pakolni, mert nem lehet elore kiszamitani, nem lehet elore tervezni 1 honapot se.

    Osszessegeben elmondhato hogy nemtudtatok egyeteln ep ervet sem felhozni egy uj normalis naptar ellen (azonkivul hogy nehez atallni ra, ami lassuk be eleg nyomos erv:))