• BlackRose
    #7
    Különben az IBM-nek azért van vesztesége mert túlságossan nem optimizált a business process vagyis nem tudják mit akarnak... 1. Nyomják a Powerát, az AIX-ra esküsznek, a Linuxot prédikálják, a Windowson élnek... az IBM jelenleg 100 széken ül egyszerre és ez egyenessen versenyképtelenné teszi őket. A fejlesztésekkel nincs semmi baj, mert a fejlesztések terén az IBM-el azt hiszem senki sem tud egylépésben járni, viszont az üzleti filozófiájuk már évek óta győkérig rodhadt... míg a Microsoft a semmiből milliárdokat teremtett, az IBM szuper dolgokat eltemetett, mert nem fogták fel, hogy a management szerves része kell legyen a cégnek, nem pedig plyan emberek akik telyessen elvannak vágva az IBM technológiai ágától. Louis of Armonk (aki állítólag ujra felemelte az IBM-et, igazábból csak utcára küldött 100.000 embert és ezzel az IBM-et visszanyomta a profit világába, de mivel nem lett maga a rendszer átrázva, csak látszólagos volt a megoldás és már most kezd komolyan látszani, az meg, hogy az IBM eladta a PC ágat az meg egyenessen marha lépés volt a részükről. Most a HP és a Dell dörzsöli a tenyerét mert átveszik az IBM ügyfeleinek nagy részét, mert Lenovo-t nem igen hiszem, hogy vásárolni fog az üzleti világ... maga az IBM meg elveszti jelenlétét az alsobb rétegeknél, és ezáltal majd idővel a mainframe (Power) üzletága is vissza fog esni, a Mercedes azért lett olyan nagyhatalom, mert lejőtt az alsóbb kategoriákba is (A class, C class...) ugyanezt tette a Jaguár is, hogy fennmaradjon (X type), de még sok más is, míg az IBM ezt mind figyelmen kívül hagyta és lépett egy barom lépést. A mai IBM a Microsoft Windowsán a Sun Javáján és a Bell Labs UNIX-án él, meg persze az Open Source Linuxán is kezd... pedig neki kellet volna diktálnia mindent, mert a legnagyobb, viszont az igazgatósága mindég egy nagy szar volt... ezért van neki vesztesége, mert ha reálissan megnézed a dolgokat akkor az IBM-nek kellene a legolcsobban előállitania a gépeket és a neve miatt a legdrágábban eladni, és ők még arra sem képessek, hogy nyereséget termeljenek... ez egyszerűen nevetséges.
    P.S. A notebookjaik meg a legjobbak itt duma nincs (egyedül a Toshiba tud velük sorba állni, meg esetleg a SONY)... de ez mitsem ér ha nem tudnak belőlle tőkét kovácsolni.

    L3oN - azt hiszem nem fogtad fel mire való a notebook... (Prezentáció, office, komunikáció - net, stb.) és ezért az a fontos, hogy könnyű, kicsi legyen és sokáig működjön az akú. ezlrt hányingerem támad amikor egy 3 kg 17 inch wide screen notebookon azzal jönnek elő, hogy szuperul lehet rajta játszani meg filmet nézni, nem értem minek ez amikor azt az asztali gépen 4x olcsobban 10x jobban lehet csinálni... na egyenes hülyeség.