DragonBallhoz hasonló animek: Bleach, Naruto, One-piece, Mär, Yaiba
  • szalacsi10
    Sajnálom, de ezt muszáj volt leírnom. Toriyama észjárására nemigazán lehet az értelmes kifejezőt használni. Megalkotott egy univerzumot, rengeteg karaktert, azonban arra nem vette a fáradtságot, hogy rendesen kidolgozzon mindent. A történetvezetésére mindig is jellemző volt az improvizálás. Mintha menet közben talált volna ki mindent. A DBZ-ben is sok ellentmondás van pontosan emiatt. Egyszerűen nincs rendesen kidolgozva az univerzum! Rengeteg dologra pl. a mai napig nincs válasz, csupán találgatások és feltételezések. Azért, mert a kedves "művész úr" nem veszi a fáradságot, hogy legalább valamilyen alapszintű háttérsztorit kidolgozzon. Az első DBZ epizód majdnem 30 éve készült, és kb. 30 évnek kellett eltelnie ahhoz hogy megtudjuk, a DBZ univerzum hivatalosan 12 univerzumból áll, ráadásul minden univerzumnak van egy párja és az univerzumpárok sorszámának összege mindig 13... Én tényleg szeretem a DB-t, sőt az egyik kedvenc sorozatom gyerekkorom óta. DE AZ UNIVERZUM HÁTTERÉNEK KIDOLGOZÁSA EGYSZERŰEN KATASZTROFÁLIS! Mivel Toriyama csak egy japán, ezért nem várok el tőle olyan zseniális észjárást, mint ami pl. Tolkiennek volt, de KÖNYÖRGÖM! Ehhez képes még én is jobb háttérsztorit csinálok egy univerzumnak. Vagy Toriyamának nem volt elég ideje gondolkodni? Nem volt neki elég az a 30 év? Ráadásul ez a helyzet a mostani Super sorozattal is. Most komolyan! Goku nem volt lángelme idáig sem, de miért kellett egy értelmi fogyatékos óvodás szintjére levinni őt? Ráadásul a legtöbb jelenet és dialóg teljesen olyan, mintha egy óvodás írta volna. Pl. mikor Bulmáék elmentek Zunohoz és ahelyett hogy megtudtunk volna vmi érdemi információt pl. a pusztítás istenéről vagy más dologról az univerzumból, Bulma mellbőségén kívül nem sokat tudtunk meg. A Super Dragon Ballokról is csak nagyvonalakban, azt is csak dióhéjban. Pl. engem mindig érdekelt a faj, ahová Frieza tartozik. TORIYAMA A MAI NAPIG NEM TUDOTT EGY KIBEBASZOTT LEÍRÁST ADNI A FAJRÓL VAGY ANNAK A HÁTTÉRTÖRTÉNETÉRŐL. Ehelyett meg kell elégednem a fanok által kitalált információval. Gondolom mostmár nagyjából sejthető hogy mi a problémám.