• Dzsini
    #16
    lehet, hogy volt - erről nem is írtam. azt írtam, hogy (a kutatások jelenlegi állása szerint) az ősrobbanást (ha úgy tetszik a mi ősrobbanásunkat) egy szingularitás váltotta ki, ami 1 pontban magában foglalta a mostani teret és időt egy planck-méretnél kisebb pontban, így hogy mi volt előtte, vagy mi lehetett, arról felesleges beszélni, hiszen se az azt megelőző időről se a térről nincs, és nem is lehet tapasztalatunk - ezt még a szuperszál elmélet sem borítja fel.
    a párhuzamos univerzumok létére pedig 1-2 elméleti találgatáson kívül még semmi nincs, pár dolgot többé-kevésbé jobban lehet magyarázni a 11dimenzióval, viszont sokkal több kérdést fel is vet. ez még a jövő zenéje, hogy valaha lesznek-e olyan szerkezeteink, amelyek képesek lesznek ilyen mérések végrehajtására.

    (arról most nem is ejtenék szót, hogy pont a lenti WMAP mérések azt látszanak igazolni, hogy a jelenlegi téridőnk nem fog összehúzódni, hanem a folyamatosan lassuló tágulással örökké tágulni fog, ennek a jelenlegi mértéke 71 km/sec/megaparsec 5%-os pontossággal - de ezek nagyon friss mérési eredmények, és nincsenek kellőképpen ellenőrizve és újramérve)