• Astrojan
    #113
    D. Dávid kérdései:
    Hogy keletkezett a nyomo gravitacio ha helyesnek feltetelezzuk az osrobbanas elvet es probalunk viszonylag aszerint gondolkodni?

    Valószínűleg nem "keletkezett" a gravitáció sem és a többi anyag sem az ősrobbanással, hanem csak felrobbant egy állapot amely a robbanást megelőzően ott volt, ez valószínűleg egy nagy fekete lyuk volt amely tartalmazta (hozzávetőleg) az Univerzum összes anyagát. A világegyetem fejlődése valószínűleg ciklusos, néha fel felrobban. Ehhez össze is kell gyűlnie az anyagnak, de ez nem úgy megy ahogy azt ma gondolják, tehát nem úgy hogy majd a tágulás lassan megáll, aztán szépen összeesek az Univerzum egy pontba ami a Nagy Reccs lenne, ez biztos hülyeség mert ez a vonzó gravitációből indul ki. Az összegyűjtés egy másik mechanizmussal megy végbe.

    A nyomo gravitacio alapjan merre tart a mi univerzumunk? Hogyan tagul?

    A megfigyelések szerint tágul és nagyon messze egy kicsit gyorsabban tágul. Ez a vonzó gravitációval nagyon váratlan, de nyomó gravitációval még logikus is lehet, mert belülről hat a nyomóeró kívülről meg érthetően kevesebb, mert a gravitációs sugárzás (DVAG) is valahol inkább belül van mint kívül, ha valahol legalábbis megpróbáljuk meghúzni az Univerzum határát, ami biztosan nem könnyű, főleg ha a gravitáció gyorsabb mint a fény, ami pedig nagyon valószínű.

    Egyenletesen vagy erre arra ossze vissza?

    Viszonylag egyenletesnak látszik

    A graviton mint elemi reszecske milyen es mekkora szerinted? vagy akkor hogyan mukodik?

    A graviton tényleg elemi részecskének tűnik, de az én különvéleményem szerint 2 részből áll, tehát valójában a részek az elemi részecskék és talán párosával adhatnak egy gravitont, lásd fénymodell http://160.114.99.91/astrojan/foton.htm
    Ez a graviton nagyságrendekkel gyorsabb mint a fény, mert a fény egy megbéklyózott graviton, míg az atomos világ állóra béklyózott gravitonokból áll. Az anyagi világ tulajdonképpen gravitonokból áll, nem pedig atomokból, mert az atomok csak kb 5% -ot tesznek ki, a többi sötét energia ami szerintem ezen gravitonokból áll. A maradék sötét anyag a fene tudja miből van, de szerintem ide sorolható a fekete lyukak anyaga is.

    Azt tudom hogy a gravitacios ero vegtelenul gyenge..

    Ezt nem állítanám, mondjuk azt, hogy nagyon gyenge, ez azért van mert a DVAG sugárzás nagyon gyengén nyelődik el az anyagban (a konvencionális anyagban)

    egyben mondhatjuk vegtelen tavolsagu is

    Ezt sem feszegetném túlzottan, nagyon nagy távolságban is meglátszik a zavar a DVAG -ban abból a bizonyos irányból ahol a tömeg van.

    a graviton sebessege telleg sokmillioszorosa lehet a fenyenek?

    Szerintem igen, de ez nem az előbbi állításból következik.

    Mely Einsteinnel teljesen ellentmond ki kimondta hogy annal nem letezhet gyorsabb dolog?

    Einstein egy hülyeséget mondott ki.

    Tulajdonképpen nincs is olyan hogy vakuum?

    Igen ezt jól látod, szerintem is az Univerzumon belül nincs vakuum

    Az anyag mindenutt ott van es minden anyag?

    Igen mindenütt ott van, kb 20 -szor annyi mint amennyi látszik (hacsak meg nem döntik magukat a csillagászok). Az energia is anyag, legfeljebb nyugalmi tömege nincsen, de úgysem tudjuk mi a tömeg. Csak annyit tudunk hogy mérhető, de, hogy mi az azt nem. A fénymodellt gondold át, talán közelebb jutsz mi a tömeg.