A lineship-emmel kia akarok kötni Jamaikában (eleve spanyol vagyok szal a fővárosom plusz nekik is dolgozom) de a kikötőben ott töketlenkedik 2 angol kereskedőhajó (akikkel a spanyolok egyébként szövettségesek) mondom nem érdekel, ki akarok kötni.
Ilyenkor persze a program mindig azt kérdezi hogy meg akarom-e támadni az ezesetben angol kereskedőket, igen nyomok mert sehogy másként nem tudok kilépni a világtérképről.
Nem is szokott gond lenni na most volt, az szövetséges angol kereskedő egy Lugger-rel (lol ) tüzet nyit rám, egy spanyol haditengerészeti lineshipre (vagyis rám), a saját fővárosom kikötőjében a saját erődöm előtt.
700 aranyamba került megvesztegetni hogy ugyanmár ne akarjon pont ITT öngyilkos lenni mert az sokat ártana a karrieremnek, rendes volt, megkegyelmezett nekem
A lineshipet eladtam és vettem helyette egy tartane-t, sikerült vele elfoglalnom egy schoonert most inkább azzal nyomulok, több az xp és kevesebbe kerül a legénység.
Ellentétbe a PotC-al itt szinte minden a tiszteken múlik, jó tisztekkel a nagyobb hajó elfoglalása is oké és ez az újítás tátszik hogy a tisztjeim végre nem vesznek részta a boardingban így hála az égnek nem kell mikrozni velük minden támadásnál.