Dredd#19
Én el tudom képzelni, és szerintem annak a brit pilótának a felesége/anyukája is, akit bevetésről visszafelé lelőtt az amerikai légvédelem tavaly az iraki háborúban... ja bocsi, hibás volt a barát-ellenség felismerő rendszerünk, sorry.
Én is olvastam ezt, egy -természetesen neve elhallgatását kérő- ember az USA Védelmi Minisztériumából nyilatkozta, hogy minden további nélkül le fogják lőni a Galileo-műholdkat, ha azt észlelik, hogy az USA biztonságát fenyegető tevékenységhez használják őkek (akárkik). Jó fej szövetséges, nem? A Galileotól az EU bizonyos ágazatokabn 30-40%-os teljesítménynövekedést vár, és az egész gazdaságra 10% körüli növekedéssel számol, és a hivatalos álláspont is az a céljáról, hogy leváljanak az amerikai irányítású GPS-ről, mivel annak az adatait az USA bármikor manipulálhatja (mint ahogy meg is tette pl. a szelektív hozzáférhetőséggel). Ráadásul a Galileo-projetktbe tavaly mintha beszállt volna Kína is. Így ki tudja, még a végén egy kínai személyszállító repülőgép fogja "fenyegetni az USA biztonságát", és erre hivatkozással állnak neki leszedegetni az EUs műholdakat.