The Godfather

• bayard
    szedjük már össze,mi az ami annyira jó a játékban....a hangulat? a sztori? az nem a játék miatt van,hanem a Keresztapa c. könyv/film miatt.
    Azt mondják,hangulatosak az átvezető jelenetek,haha, legnagyobb részüket egyszerűen átvették a filmből,szinte ugyanazok a snittek, rendezői beállítások stb.
    A zene? Na persze, de az sem a játék zenéje,hanem a filmé. A filmben ütős,itt pár óra után egyhangúvá válik.... Új, a korszaknak megfelelő hangulatos zenére már nem futotta....
    A karakterek? A filmes karaktereket persze ismerjük,de kidolgozta az EA pl. a főhöst? Jó,értem,ez egy hentelős játék...de talán fel kellett volna nőni kicsit az eredeti Keresztapa sztorihoz.... Ki a t#köm a főhös? Egy egyszerű öleb,"ok gazdi,megyek és leölök mindenkit a családért"...ez a sztori....
    Grafika. Én úgy látom,elkezdtek dolgozni rajta,aztán valamelyik nagyokos azt mondta,vazze elég lesz,zuhan az árfolyam,dobjuk má piacra...így abbamaradt.... Ha erre valaki azt mondja,hogy jól néz ki....hát sajnálom az illetőt -és ez nem személyeskedés.8 fajta autó? fekete egyenablakok? gyatra törés? ja,és semmilyen más közlekedési eszköz...talán 2 vagy 3féle épületbelső ugyanazzal az alaprajzzal...Stb stb stb
    Kezelhetőség. No comment. szerintem annyira nem bonyolúlt,sőt,elég kevés billentyűvel sokmindent lehet csinálni. Mármint hentelést. Mert a vezetést azt el lehet felejteni. A vezetésnek itt csak 1(EGY) haszna van: gyorsabban eljutsz A-ból B-be mintha gyalogolnál (néha még így sem). Ennyi. Szégyen,hogy ekkora lehetőséget kihagytak a készítők. Nagyot dobott volna a játékélményen,ha mondjuk érezném,milyen egy korabeli Forddal közlekedni. Nem ám megpróbálna elhajtani az az 1 szem sofőr, amikor leintem hogy kell a járgány.... (figyeltétek? mindig 1 darab sofőr van, ez akkor vicces,amikor a furgonból divatosan öltözött cicababa száll ki sikoltva...)Vagy esetleg kezdjen kiabálni rendőrért, ne csak azt a 2 mondatot ismételgesse folyton... Üldözés? Vicc. Ütközés? Leszorítás? Kanyarodás? Vicc vicc vicc. áh,nem is mondom tovább...
    A Mafiával és a GTA-val érvelnek az emberek pro és kontra. Fölösleges. Ez a játék szerintem csak arra jó, hogy kicsit belelépjünk kedvenc filmünk szereplői közé és frankó gyereknek érezzük magunkat amiért 30féle módon tudunk kinyírni valakit.Ennyi. Nem ad új sztorit,nem hoz grafikai áttörést, nem ad újfajta játékélményt. És mindez ok, DE nem így harangozták be. Nem ezt igérték,és őszintén,a Keresztapa többet érdemelt volna. Asszem,hogy ha az elözőkkel nem is, de az utolsó megállapítással a többség egyett fog érteni.
    És nem akartam beállni azok közé,akik magasról fikázzák a gamét....Csak óriási csalódásomnak próbáltam hangot adni....