Chelsea Fan Club
  • Jagumo

Makelele edzősködni fog a Chelsea-nél

Miközben a csapat egy rekord-döntést jelentő, 10 egymást követő győztes meccsből álló sorozatra készül, a veterán Makelele – egyelőre nem hivatalos – edzői munkát kapott a Stamford Bridge-en.

Makelele, aki 35 évet tölt február 18-án, öt mérkőzést játszott januárban, és kulcsszerepe volt a sok alapjátékost nélkülöző csapat győzelmeiben.

„Az ősszel olyan egyezséget kötöttem az edzővel, hogy csak a nagy mérkőzéseken kell játszanom.” – nyilatkozta Makelele. – „Viszont a januári emberhiány miatt szükség volt a játékomra, és a csapaton természetesen örömmel segítettem.”

„A felelősségem azonban mostantól kezdve nem csak a játékra fog korlátozódni: mellette edzősködni is fogok. Örülök, hogy tapasztalataim átadását már azelőtt elkezdhetem, mielőtt teljesen abbahagyom a labdarúgást.”

„Mostantól az is a dolgom lesz, hogy minden tudásomat átadjam a fiatalabb középpályás játékosoknak, és megtanítsam őket, hogyan javíthatnak játékukon.”

„Meg fogom tanítani nekik, hogyan helyezkedjenek és hogyan nehezítsék meg az ellenfél dolgát. A játékosoknak tudniuk kell, mikor passzoljanak, mikor változtassák meg a helyüket, és mikor tartsák maguknál a labdát. Ezek mindegyikét nagyon fontos tudniuk.”

„Most abba a helyzetbe kerültem, hogy segíthetem a fiatalabb játékosokat mindezekkel a tudnivalókkal, és általuk nem csak egyénileg fognak jobbak lenni, hanem egyúttal jobb csapatjátékossá is fognak válni.”