Chelsea Fan Club
  • asfa
    Gullit is kikelt a Chelsea ellen

Ruud Gullit nem lepődött meg azon, ami az elmúlt napokban a Chelsea háza táján történt. A holland szakvezető egy interjúban elmondta véleményét egykori kenyéradóiról.

- Nem lepődtem meg Mourinho menesztésén. A portugál nagyon jó edző, ugyanakkor makacs ember, aki a végsőkig kiáll saját igaza mellett. Irányításával a Chelsea igazi sztárcsapattá nőtte ki magát, és a Bajnokok Ligáján kívül mindent megnyert - dicsérte kollégáját a holland tréner a Sunday Times riporterének.

Gullit aztán kitért korábbi tapasztalataira is, mint mondta, soha nem felejti el a londoni kékeknél töltött időszakot, amely során legalább annyi pozitív, mint negatív élményben volt része.

- Egész pályafutásomat, sőt, egész életemet figyelembe véve sehol nem bántak velem olyan megalázóan, mint a Chelsea-nél. Azok az emberek fúrtak a leginkább, akikkel remek kapcsolatban voltam. Akikkel a szabadidőmet töltöttem, moziba jártunk, együtt golfoztunk, vacsoráztunk, ünnepek idején megajándékoztuk egymást. Aztán, amikor eljött az idő, hátba támadtak, és kicsináltak. Pontosan tudom, mit érez most Mourinho - nyilatkozta Gullit.

A cikk írója arra is kitér, hogy Gullit mely vezetőkre gondolhatott: Ken Batesre, Colin Hutchinsonra, Graham Rixre, valamint Glyn Williamsre. Igaz, azóta ezen személyek zöme már nincs a klubnál, de ahogy Gullit mondta: nem lepődött meg azon, hogy az utódok sem sokkal kíméletesebbek.

Sevcsenko: Nem én fúrtam meg Mourinhót

Andrij Sevcsenko kikérte magának a brit sajtó vádjait, melyek szerint az ukrán sztár áll Jose Mourinho távozása mögött. A 31 éves klasszis elmondta, őt is nagyon meglepte a portugál tréner menesztése.

Az elmúlt napokban több olyan cikk is napvilágot látott a szigetországban, melyekben Jose Mourinho legfőbb ellenségeként tüntették fel Andrij Sevcsenkót. Az ukrán aranylabdás most megelégelte a vádakat, és szót emelt a cikkek szerzői ellen.

- Felháborító és nevetséges dolgokat írtak rólam. Ugyan mi érdekem fűződött volna Mourinho távozásához? Engem legalább annyira meglepett az ő menesztése, mint a többieket - jelentette ki a Daily Expressznek Sevcsenko. - A sajtó sajnos túlságosan is előtérbe helyezi a mellékes dolgokat. Persze, hogy én is beszélgetek Roman Abramovics klubelnökkel, hiszen ő olyan ember, aki szeret minden játékosával jó viszonyt ápolni. Mellesleg egyes társaim még többet értekeznek vele, mint én. Az is egyértelmű, hogy egymás közt oroszul beszélgetünk, ha már egyszer ez az anyanyelvünk. Arról nem tehetek, hogy a klubnál más nem beszél vele ezen a nyelven - mondta az eddigi 54 fellépésén a Chelsea-ben mindössze 15 gólt szerző ukrán sztár.