Chelsea Fan Club
  • Balazska7
    Diarrát leigazolta az Arsenal!

Tegnap mindenki Quaresmára várt, miközben a háttérben az Arsenal átigazolta Lassana Diarrát az Emiratesbe. Az árról még nem állapodtak meg a felek.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arsenal Football Club is pleased to confirm that Lassana Diarra has signed for the Club from Premier League side Chelsea, on a long term contract for an undisclosed fee.

A fenti szöveg jelent meg tegnap éjfél körül az Arsenal hivatalos angol honlapján, lefordítva így hangzik:

Az Arsenal FC sikeresen leigazolta Lassana Diarrát az első osztályú Chelsea-től, az átigazolási díjt még egyeztetni kell, a játékossal hosszútávú szerződést kötött velünk.

"Nagyon tisztelem Arséne Wenger mestert, és nagyon szeretem a csapatának játékstílusát. Természetesen most izgatott vagyok és nem tudom biztosan, hogy mit hoz a jövő. Azért igazoltam az Arsenalhoz, mert itt trófeákat nyerhetek most és a jövőben is." - nyilatkozta Diarra a papírok aláírása után.

"Lassana egy multifunkcionális játékos, nagyon örülök, hogy sikerült őt leigazolnunk. Tudom, hogy nagyon keményen dolgozik a pályán és az edzéseken is. Ő egy kreatív egyéniség, tud a középpályán biztosítani és tud jobbhátvédként is játszani." - mondta el véleményét új igazolásáról Wenger.

Diarra (22) az elmúlt két szezont a Chelsea-nél töltötte hol védekező középpályásként, hol jobbhátvédként szerepelve. Nyert egy bajnoki címet, egy Ligakupa-, és egy FA-kupa-serleget. A Ligakupa fináléjában pont az Arsenal ellen játszott.

A Chelsea-nél az Év Fiatal Játékosa is lett, és már a francia válogatottba is kapott behívót. Most, hogy az Arsenalhoz igazolt, igazi francia légkör veszi majd körül.

Forrás: www.arsenal.com
    Fordítás: www.chelseafanatics.atw.hu