Chelsea Fan Club
-
Pizarrot bemutatták
Claudio Pizarrót hivatalosan is bemutatták miután kedden a csapattal először edzett.
A 28 éves csatár későn csatlakozik a csapathoz mert Peruval játszott a Cop Americán és a negyeddöntőig jutottak.
Claudiót megkérdezték, hogy mit gondol mit tud adni a csapatnak, és válaszolt: "A legjobb tudásom szerint fogok játszani , a tapasztalat európában sokat ér és nekem az van."
Bayern München-be hat szezont töltött.
Abban a hat szezonban Pizarro szerzett 70 gólt 174 meccsből, és 45-ször játszott a válogatottban.
"Pizarro nagyon jó játékos és ő olyan focista, akire nekünk szükségünk van" - mondta a menedzser.
José Mourinho menedzser örül az érkezésének, Tal Ben Haim-ot, Steve Sidwell-t és Florent Maloudát követően Pizarrot is leigazolta a Chelsea amelynek ez a 4. igazolása.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Az idő meglágyítja Mourinho-t
"Ebben az évben sokkal lágyabb leszek, igen lágyabb. Gondolkoztam rajta és ezt akarom tenni. Az vagyok, aki vagyok, de az emberek arra használják a személyiségemet, hogy valami valótlant hozzanak létre. Ha érzelmes vagyok, vagy reagálok valamire, azt hiszem az nem fair, hanem normális. Viszont az elmúlt pár év alatt, az emberek egy olyan közképet alkottak rólam, amely nem helyes. Nem kellene ezt etetnem. Ehelyett lágy leszek.
Semmit sem bánok az életemben. Még a hibákkal is, amelyeket elkövettem, az életem, a karrierem fantasztikus. Csupán úgy érzem ez egy más pillanat számomra. Négy év egy klubnál megváltoztat dolgokat. A karrierem kezdetén mindig kész voltam a váltásra. De boldog vagyok itt a Chelsea-nél, hát miért váltsak? Egy játékos karrierje nagyon rövid és mindent egy napon kell megtenniük, mert bumm, és a karrierjük véget érhet. Az én karrierem még fiatal és sok-sok évem van előttem. Nem kell sietnem. Nyugodtnak, lazának, pihentnek kell lennem.
Nem fogom megölelni Arsène Wenger-t, mivel ő nem egy közeli barát. De mondhat, amit akar rólunk. Reklamálhat sok minden miatt, ahogyan régen. Nem állok készen, hogy reagáljak. Csak a munkámra akarok koncentrálni. Figyelem az ellenfeleinket, mivel tudnom kell, hogyan játszanak, de az nem érdekel, hogy mit mondanak. A kapcsolataim más emberekkel nem fog megváltozni. Az üveg borom Ferguson-nal mindig megmarad, a kézfogásom Wenger-rel mindig kézfogás marad. Semmi probléma.
Ez az első alkalom, hogy egy negyedik szezont kezdtem egy klubnál, de mindig is ez volt a szándék. Az első találkozón Peter Kenyon-nal, Roman-nal és Eugene Tenenbaum-mal három évvel ezelőtt 2015-ös 2016-os kitűzésekről beszéltünk. Most is abba az irányba megyünk. Jó munkát végeztem három éven át a Chelsea-nél és többet akarok. Köztem és a klub között jók a dolgok, nagyon jók, és minden tökéletesen tiszta. Értjük egymást és közös a projektünk.
London csúcs város – senki sem zavar és az életem egyszerű élet. Nem járok hülye helyekre és eseményekre állandóan. A gyerekeim, mint bármely mások, és az édesanyjuk Tami egy csúcs anya, mindig nagyon védelmező. Olykor nem szeretem, ha együtt vagyunk – például a portugál tengerparton éppen homokvárat építünk – és az emberek odajönnek beszélgetni hozzám. Amikor először elmentünk Euro Disney-be velük, utána azt mondták, hogy többet nem akarnak velem jönni. Hazaviszem a munkámat, de a feleségem több mint 20 éve van velem és ismer. Kiszagolja már, ha térre van szükségem."