Chelsea Fan Club
  • asfa
    Mourinho balhés meccset vár a Valencia ellen

A Chelsea menedzsere külön felhívta játékosai figyelmét a spanyolok latinos temperamentumára, attól azonban nem tart, hogy eldurvul a mérkőzés.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Chelsea a Stamford Bridge-en látja vendégül a Valencia gárdáját. José Mourinho, a házigazdák menedzsere az alapos taktikai felkészítésen felül külön felhívta a figyelmét a vendégek latinos temperamentumára, ami könnyen megzavarhatja játékosait.

- Ugyanazt mondtam el a játékosoknak, amit minden latin csapat elleni meccs előtt el szoktam, vagyis, hogy ellenfelünk mentalitása teljesen eltér attól, amit megszoktunk a futballpályákon. Az angol élvonalban senki sem csal, vagy trükközik – vagy legalábbis majdnem senki -, a futballisták tisztelik az ellenfelet és próbálnak korrekten játszani. Az európai versengésben azonban ez másképp is lehet, és erre érdemes jó előre felkészülni. Megmutattam a Valencia-Inter meccs 5. percében készült felvételt a csapatnak, amelyen Canizares és Ayala is képes volt 50 métert sprintelni, csak hogy elkezdhessenek kakaskodni a szerintük szabálytalan Ibrahimoviccsal. Ilyen szituációkban intelligensen kell viselkednünk – nyilatkozta Mourinho.

A londoniaknál játékra jelentkezett a sérülése után felépülő Joe Cole és Wayne Bridge is, Essienre és Robbenre azonban továbbra sem számíthat a hazaiak szakvezetője.

A Valenciában is lesznek hiányzók, Fernando Morientes és Ruben Baraja sérülés miatt nem léphet pályára, Carlos Marchena pedig eltiltását tölti. Visszatérhet azonban az együttesbe Roberto Ayala, aki felépült sérüléséből.