Chelsea Fan Club
-
Drogba: mindent Mourinhónak köszönhetek
Mint arról pénteken már beszámoltunk, Didier Drogba 2010-ig meghosszabbította szerződését a Chelsea labdarúgócsapatánál. Az elefántcsontparti támadó egy hosszabb interjút adott az angol bajnok hivatalos honlapjának.
Nyár vége felé még egyátltalán nem úgy nézett ki, hogy Didier Drogba a Chelsea-nél fog megöregedni. A 28 esztendős csatár nem vette túl jó néven, hogy a klub leigazolta Andrij Sevcsenkót, az pedig már végképp nem tetszett neki, amikor a londoniak klubvezetői Salomon Kalou-val is megegyeztek.
Az idény kezdetekor aztán Drogba ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: ontotta a gólokat. A Chelsea a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is az ő remekléseinek köszönhetően áll remekül. Nem csoda tehát, hogy végül megszületett az a bizonyos megállapodás... (a képen Drogba és Peter Kenyon, a Chelsea klubigazgatója)
- Amikor két éve Londonba kerültem, nem volt könnyű életem. Az első szezon nem sikerült olyan jól, mint azt szerettem volna, de szerencsére Jose Mourinho érkezése mindent megváltoztatott - mondta az elefántcsontparti klasszis.
- Mi igaz abból, hogy korábban el akartad hagyni a klubot?
- Való igaz, az embernek néha megfordul a fejében, hogy váltani kellene, de aztán beláttam, nekem itt kell bebizonyítani, mennyit érek...
- Mit jelent neked ez a szerződés?
- Nagyon sokat. Hallottam olyan híreszteléseket, hogy az utóbbi hetekben azért játszottam jobban, mint korábban, mert ezért a szerződésért hajtottam, de ez badarság. Az igazság az, hogy én mindig a legtöbbet akarom kihozni magamból, aztán van, amikor ez sikerül és van, amikor nem.
- Mi volt a legfőbb oka annak, hogy végül maradsz a Chelsea-nél?
- A különböző pletykák ellenére szeretem ezt a klubot. Nem mondom, hogy nem esett rosszul, amikor tavaly néhány drukker kihuhogott, de szerencsére ez már a múlt. Jól érzem magam a Stamford Bridge-en, és szeretek a Chelsea-ben futballozni.
- Beszéltél Jose Mourinhóval, mielőtt döntöttél?
- Természetesen igen, de Joséval egyébként is sokat beszélgetek. Nagyon sokat köszönhetek neki, szinte mindent, hiszen érzem, hogy mindig, minden körülmények közt bízik bennem, és ez egy csatárnak iszonyatosan fontos. Rajta kívül köszönettel tartozom Peter Kenyonnak is, ugyanis ő mindvégig azon fáradozott, hogy a kérőimet elhesegesse...
- Mit vársz a mostani Chelsea-től?
- Egyre jobbak vagyunk, és ezt a Barcelona elleni két BL-meccsen be is bizonyítottuk. Ha a szerencse is mellénk áll, - anélkül ugyanis nem megy - akkor akár triplázhatunk is. Persze én már azzal is beérném, ha a Premiershipben és a Bajnokok Ligájában az élen végeznénk...
Forrás: Chelsea TV