Chelsea Fan Club
  • asfa
    Lelkibeteg lett a readingi mészáros

Stephen Hunt, a Reading középpályása nagyon sajnálja, hogy ilyen súlyos sérülést okozott Petr Cech-nek, és arra kér mindenkit: higgyék el neki, nem szándékosan ütközött a Chelsea kapusával.

José Mourinho, a Chelsea menedzsere csapata szombati bajnokija után alaposan kiosztotta Huntot, mert szerinte a readingi focista szándékosan nem húzta vissza a lábát, mielőtt a mérkőzés első percében ütközött a cseh kapussal. Cech-t az eset után koponyatöréssel megoperálták, s bár Hunt a mérkőzés után üzent és jobbulást kívánt a kapusnak, jónak látta ismét, nyilvánosan is bocsánatot kérni.

- Még most sem tudom felfogni, milyen súlyos sérülést okoztam, nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. A kezemet a szívemre teszem, és úgy mondom: semmiféle szándékosság nem volt az ütközésben. Tudom, hogy sokan durvának tartanak, és José Mourinhót is megértem, mert ő a saját játékosát védi, de téved, ha azt gondolja, hogy meg tudtam volna akadályozni a balesetet. Szabad labdára startoltunk rá, minden nagyon gyorsan történt, s már nem tudtam visszahúzni a lábam. Ez volt életem első élvonalbeli meccse kezdőként, és szörnyű emlék marad róla, de aki ismer azt tudja, hogy nem tartozok a szabálytalan játékosok közé, sosem akartam sérülést okozni egyetlen ellenfelemnek sem – mondta Hunt, aki bár nem kapott lapot az eset után, könnyen lehet, hogy a videofelvételek alapján büntetésre számíthat az angol szövetség fegyelmi bizottságától.