Chelsea Fan Club
  • Japep
    Meg is halhatott volna a Chelsea kapusa

José Mourinho, a Chelsea menedzsere csapata szombati bajnokija után önmagából kikelve esett neki a Reading újoncának, Stephen Huntnak.

Petr Cech számára rendkívül rosszul kezdődött (és egyben végződött is) a szombati, Reading elleni mérkőzés: az első percben a hazaiak újonca, Stephen Hunt egy labdáért vívott harcban a földön csúszva térddel találta fejbe a kivetődő kapust. Cech a földön maradt, rövid időre az eszméletét is elveszítette, s a pályáról azonnal a kórházba kellett szállítani.

- Szerencséje van, hogy még életben van, könnyen meg is halhatott volna – dühöngött Mourinho a meccs után. – Ilyen durva szabálytalanságot ritkán látni pályán, legutóbb Ben Thatcher követett el hasonlót, őt súlyosan megbüntették az esetért. Kíváncsi vagyok Hunt mit fog kapni, mindenesetre nem tette zsebre, amit tőlem kapott a meccs után. Szörnyű szabálytalanság volt, a labda a közelben sem volt az esetnél, a profi futballban a játékosoknak jobban kellene tisztelniük egymást annál, hogy ilyenek előforduljanak.

Mourinho helyzetét nehezíti, hogy a hajrában a csereként beállt Cudicini is egy ütközés áldozata lett, megsérült, és ő is a kórházban töltötte az estét, így a Barcelona elleni BL-meccsen egyik kapusa sem védhet. A fontos feladat a nyáron igazolt portugál Hilarióra hárul, aki eddig a harmadik számú kapusok nyugodt életét élte, mostantól azonban nehéz feladat vár rá Cech és Cudicini felépülésééig.

- Várom, hogy megérkezzen a jelentés a kapusok állapotáról a kórházból, mert egyelőre nem tudom, mennyi időre dőltek ki. Kíváncsian várom, hogy az angol szövetség fegyelmi bizottságának mi lesz a véleménye a Cech ellen elkövetett brutális esetről. Hilario miatt azonban nem aggódom, tapasztalt kapus, aki többször is védett már a Barcelona ellen, biztos vagyok benne, hogy rajta nem fog múlni semmi a katalánok elleni BL-meccsen – mondta a Chelsea menedzsere.