Chelsea Fan Club
  • Japep
    Mourinho a vereségről

José Mourinho nyilatkozata a vasárnapi, Liverpooltól elszenvedett 2-1-es vereségről.

Peter Crouch fejese 10 perccel a vége előtt elég volt a Liverpool-nak, hogy megszerezzék a szezon első trófeáját. A Liverpool jobb erőállapotban volt Cardiff-ban, és Mourinho érezte, hogy a játékosai még amolyan előszezonbeli állapotban vannak, tehát nincsenek eléggé felkészülve és összeszokva. Mourinho szerint ő maga túl sok pihenőt adott a játékosainak a vb után. A portugál szerint, ha csapata fittebb lett volna, akkor simán verték volna a Liverpoolt.

"Én úgy láttam a meccset, mintha ez a meccs egy felkészülési mérkőzés lett volna, és ez jó volt nekünk, mivel egy nálunk jobb kondiban álló csapattal játszhattunk." - mondta Mourinho a Sky Sports-nak.

"Ez egy kis trófea volt, bár szerettük volna megnyerni, de tudtuk, hogy nagy különbség van a két csapat kondijában. Most ők voltak a jobbak. Ezt a csapatot nehéz legyőzni. Jól védekeznek és jól felkészültek. Ha holnap megint játszanánk velük, az megint nehéz lenne nekünk, de pár hónap múlva le tudnánk győzni őket."

A nap csalódása a Chelsea-nél Michael Ballack volt, aki az első félidő közepén kénytelen volt kiállni sérülése miatt.

"Ballack megsérült, ez nyilvánvaló, de én nem vagyok biztos benne, hogy ki fogja hagyni a liga első meccsét. Remélem, hogy nincs nagy gond, mert már van három sérült játékosunk (J. Cole, Makelele és Cech), és evvel együtt is nagyon jó rajtot kéne vennünk a Premier League-ben. Minden csapat minket akar megverni és megfogni, de én úg gondolom, hogy mi leszünk a legjobb csapat idén is."

Ballack ugye lesérült, de a nyár másik nagyigazolása, Sheva fantasztikus formában játszott, és a gólja bizonyítja, hogy megérte leigazolni. Neki jól sikerült a bemutatkozása.

"Szép gólt lőtt. Az egy olyan pillanat volt a meccsen, amikor igazán sikerült összehozni, amiket gyakorlunk. Neki szüksége van a csapat támogatására, és jó passzokra. Az első félidő utolsó 3 percében volt 2 nagy lehetősége. Az egyiket egy szöglet után majdnem gólra váltotta, a másik pedig egy gyönyörű gól volt. Ő egy lenyűgöző játékos."