Chelsea Fan Club
  • asfa
    Mourinho fél a madárinfluenzától

A Chelsea menedzsere szerint nem kell tartani attól, hogy csapata a bajnokság hajrájában lemarad az aranyéremről, ő sokkal inkább tart a madárinfluenzától, mint attól, hogy a Manchester United beéri együttesét. A portugál még egyszer megnyugtatott mindenkit: nem hagyja el a londoni alakulatot.
    A portugál szakember egy pénteki sajtótájékoztatón ismerte be, hogy aggódva figyelte a híreket, melyek szerint a madárinfluenza már a britekhez is elért. Csütörtökön jelentették be, hogy egy Skóciában elhullott hattyú az egyre terjedő madárkór miatt lelte halálát. Az újságírók persze nem erről kérdezték, hanem arról: aggódik-e azért, hogy csapata esetleg elveszíti első helyét a bajnokságban.
    - Aggódni? Számomra a madárinfluenza aggasztó, nem a csapatom szereplése. Komolyan mondom, nagyon aggaszt az influenzában elhullott hattyú esete. Ez nem vicc, egyre közelebb van hozzánk a járvány, ettől sokkal jobban félek, mint a futballtól. Végtére is az élet sokkal fontosabb, mint a foci. Ha megnyerjük a hazai meccseinket, bajnokok vagyunk, ezért meglehetősen kényelmes a helyzetünk. Számomra az elhullott hattyú az elmúlt két nap igazi drámája, talán vennem kellene valamiféle maszkot, vagy ilyesmit.
    A Chelsea jelenleg hét ponttal vezet a Manchester United előtt, ami azt jelenti, hogy az utolsó hat fordulóban akár két vereségbe is beleszaladhatna, akkor is megszerezné az első helyet. Mourinho kitért a távozásáról szóló pletykákra is, és természetesen ezúttal is cáfolta azokat.
    - Ha kell, elmondom újra: 2010-ig szerződésem van a Chelsea-vel, és ezt szeretném kitölteni – szögezte le a portugál. - Már elkezdtük a készülődést a következő szezonra, azt pedig erősen kétlem, hogy a vezetők velem készülődnének a jövőre, ha azt akarnák, hogy nyártól ne én legyek a menedzser. Maradni akarok, a vezetők azt akarják, hogy maradjak, és nem akarok elmenni egyetlen más klubhoz sem. Úgy látom, jobban meg kell válogatni a szavaimat. Két éve azt mondtam, hogy a Chelsea után egy olasz klubhoz mennék el edzősködni, erre az újságírók most elővették ezt a mondatomat, és olyan szövegkörnyezetbe ültették át, mintha csak tegnap mondtam volna. Mikor megjegyeztem, hogy egyszer portugál szövetségi kapitány akarok lenni, akkor úgy értettem, hogy később, mondjuk húsz év múlva szívesen betölteném a posztot. Tehát ha netán Luiz Felipe Scolari távozik a nemzeti csapattól, nem érdemes azt találgatni, hogy én leszek-e az utódja.