Chelsea Fan Club
  • Japep
    Mourinho: a futballban nincs lehetetlen!

A Chelsea menedzsere elismeri, hogy kevés az esély a Barcelona elleni párharc megnyerésére, ugyanakkor képesnek tartja csapatát arra, hogy a Nou Campban legyőzze a katalánokat, és bejusson a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A gigászok csatájának második felvonása előtt a Barcelona játékosai magabiztosan nyilatkoznak továbbjutási esélyeikről, de az angolok sem mondtak le a Bajnokok Ligájának negyeddöntőjéről.
    José Mourinho a tőle megszokott hűvös nyugalommal tekint a találkozó elé:
    - Nem tekintek úgy erre a meccsre, mint életem legnagyobb kihívására. Az előny a Barcelonánál van, de mindenki tudja, milyen a futball: ebben a játékban nincs lehetetlen. A gólelőny, és a lélektani előny is ellenfelünknél van, de vagyunk olyan jó csapat, hogy innen is fordítani tudjunk – nyilatkozta a portugál szakember.

Frank Rijkaard, a katalánok vezetőedzője arra kérte a barcelonai szurkolókat, hogy sportszerűen viselkedjenek a meccsen, és ne tüntessenek Mourinho ellen. A holland szakember azért emelte ki a sportszerűséget, mert a Barca szurkolói a reptéren, és az angolok szálláshelyén is ’megtalálták’ Mourinhót, aki kapott hideget-meleget tőlük.
    - Nemrégiben egy bajnoki meccsen megtapasztalhattuk, milyen az, ha igazságtalanul bántják egy játékosunkat. Ne essünk hasonló hibába, viselkedjünk sportszerűen a találkozón! José Mourinho barcelonai munkásságáról mindenki jó emlékeket őriz, butaság lenne támadni őt – kezdte a holland, aki hozzátette: biztos benne, csapata megőrzi előnyét. – Az idegenbeli győzelem után nincs okunk idegeskedni, magabiztosan várjuk az összecsapást. Közel állunk a célunk eléréséhez, nem tudom elképzelni, hogy ne jussunk tovább.

Lionel Messi, a katalánok argentin támadóját nem csak a továbbjutás érdekli, szeretne jó játékkal válaszolni José Mourinho korábbi nyilatkozataira. A Chelsea menedzsere az első meccs után színészkedéssel vádolta a Del Horno belépője után látványosat eső játékost.
    - Mourinho megsértett, mikor színésznek nevezett – mondta dacosan Messi. - A meccsen góllal akarok elégtételt venni az alaptalan vádak miatt, én ugyanis sosem játszok el sérülést. Elég lett volna megnézni a lábam a szabálytalanság után, és akkor mindenki belátta volna, hogy Del Horno nagyot rúgott belém.

Didier Drogba, a Kékek elefántcsontparti csatára szerint fölösleges a meccs előtt üzengetni egymásnak.
    - Lehet, hogy sokan nem szeretik Mourinhót, de azt mindenkinek el kell ismernie, hogy ért a szakmájához, és ezért tiszteletet érdemel. Engem nem érdekel, ki mit mond a másikról, úgyis csak egyetlen dolog számít: ki a jobb a pályán. A meccsen szeretnénk bebizonyítani, hogy a Chelsea jobb csapat, mint a Barcelona, és persze azt, hogy a Nou Campban is meg lehet verni a spanyol bajnokot.