Chelsea Fan Club
  • asfa
    Szavazás az elmúlt évtized legjobbjairól
    Kapus poszton az elmúlt év rekordere, Petr Cech diadalmaskodott, a szavazatok 56%-át begyűjtve. Második Carlo Cudicini (29%), harmadik Ed de Goey (12%) lett.

A jobbhátvédek között volt talán a legkiegyensúlyozottabb a helyzet. Az álomcsapatba végül Dan Petrescu (28%) került be, aki amúgy középpályásként is szerepelt nálunk. Épp hogy csak lemaradt Albert Ferrer (23%) és Paulo Ferreira (21%).

Nehéz volt megoldani a szavazást azokon a posztokon, ahol két játékos is szerepel. Ilyen volt a középhátvéd, a belső középpályás, a szélső és a csatár poszt is. Minden ilyen esetben a jelölteket csoportokra osztottam.
    Az első középhátvéd poszton John Terry magabiztos fölénnyel (93%) utasította maga mögé Carvalho-t (2%).
    A másik "kalapból" Marcel Desailly (55%) került ki győztesen, de sok szavazatot kapott William Gallas (42%) is.

A balhátvédeknél is egy régi motoros nyert: Graeme Le Saux (61%). Az újabb Chelsea drukkereknek köszönhetően Asier Del Horno 15%-ot kapott.

Az egyik szélső, nem meglepő módon, Arjen Robben (70%) lett, megelőzve Jesper Grönkjaert (19%). A képzeletbeli másik oldalon Joe Cole (65%) roboghat majd, Damien Duff-ot (27%) aga mögé utasítva.

A középpályások között is óriási volt a rivalizálás, hiszen számos remek játékosunk volt mindössze két posztra. Frank Lampard 83%-os első helye nem meglepetés, az ő fölényét az amúgy ugyancsak kitűnő Roberto Di Matteo és Michael Essien (7-7%) bánta.
    A másik posztra a jó öreg Claude Makelele került be (55%); Dennis Wise-nak (37%) úgy látszik a Chelsea-nél eltöltött 11 év és csapatkapitánykodás sem volt elég ahhoz, hogy maradandót nyújtson a többség számára... Vagy nem is ismerik?

A csatársorban is meglepő eredmény született. Természetesen nem Gianfranco Zola (63%) elsősége meglepő, hiszen őt választották meg a Chelsea történetének legjobbjává is. Ettől függetlenül az őt "kihívó" Hernan Crespo is 30%-ot szerzett.
    A másik csatárposzton nagyobb csata volt. Didier Drogba, akit bevallom csak az új rajongók kedvéért tettem be egyáltalán a versenybe, végül a voksok 37%-ával maga mögé utasította Gianluca Viallit (27%) és Eidur Gudjohnsent (22%) is. Hát, érdekes...

Bevallom én egy kicsit csalódott vagyok, mert sokkal izgalmasabb lett volna a szavazás, ha mindenki ismer (legalább hallomásból) minden játékost. Így biztos sokan csak arra szavaztak, akit épp ismertek a tavalyi csapatból. Na mindegy, azért játéknak jó volt ;)