Chelsea Fan Club
-
Pato imádja Londont és a PL-t
Alexandre Pato beismerte, hogy ugyan boldogan érzi magát az AC Milan csapatánál, az angol futball és az ország fővárosa mindig is vonzotta.
Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere korábbi állomáshelyénél, az AC Milan együttesénél együtt dolgozott Patoval, sőt, ő volt az, aki a klubhoz csábította a brazil tinisztárt.
Nyáron, amikor Ancelotti távozott a Milantól a Chelsea kedvéért, Pato Londonba távozása beszédtémát szolgáltatott az angol sajtónak, de az átigazolásból akkor nem lett semmi.
Az olasz taktikus soha sem titkolta rajongását a 20 éves játékos iránt, aki a "kacsa" becenévre hallgat, ő pedig hasonlóképp vélekedik az angol bajnokságról.
"Ahogy időm engedi, nyomon követem az angol futball eseményeit, ahogyan az is érdekel, hogyan megy Ancelotti-nak arrafelé." - ismerte be Pato.
"Az edző, aki idehozott engem a Milanhoz, most Londonban edzősködik, én pedig szerelmes vagyok Londonba."
De Pato, aki szeptemberben hosszú távú megállapodást írt alá a San Siroban, hangoztatta, Olaszországban is remekül érzi magát.
"Jelenleg arra fókuszálok, hogy a Milan együttesével minél sikeresebb legyek. Két év telt el, nagyon boldog vagyok itt. 100 százalékosan alkalmazkodtam az olaszországi élethez."
"A Milanban játszani számomra nem jelent mást, mint olyan nagyszerű játékosokkal együttműködni, akikre gyerekkoromban példaképeimként néztem fel. Például itt van David Beckham - a hosszú indításai tökéletesek számomra."
Pato emellett reméli, a nyári Világbajnokságon vezető szerep jut neki Brazília válogatottjában. Ám azt nem tudja, hogy csapattársa, Ronaldinho ott lesz-e az eseményen.
"Remélem, játszani fogok. Tisztelem a kapitányt és döntéseit, de biztos vagyok benne, hogy ha a keret része leszek, hasznos része leszek a csapatnak."
"Hogy Ronaldinho megérdemli-e, hogy a nemzeti csapat tagja legyen? Ő egy nagyszerű játékos, de a döntés nem az én kezemben van."
Forrás:www.skysports.com