Chelsea Fan Club
  • Krisz018
    Zhirkov kész a bemutatkozásra

Carlo Ancelotti megerősítette, hogy Yuri Zhirkov kész a játékra és már az AC Milan ellen pénteken este (magyar idő szerint szombaton 2:00-kor) bemutatkozhat.

Korábban úgy volt, hogy az orosz nem csatlakozhat a csapathoz, mivel nem kapta meg a munkavállalási engedélyt, de ár megkapta, tehát elhárultak az akadályok bemutatkozása elől.

„Zhirkov nagyon jól dolgozik, holnap be is mutatkozhat az AC Milan ellen. Ő egy új igazolás, aki nagyon fontos láncszeme lehet a csapatnak. Holnap játszani fog.”- mondta Ancelotti az oroszról.A 25 éves játékos több poszton is bevethető: a bal oldalon, balhátvédként és balszélsőként, emellett a 4-4-2-es gyémántfelállásban is szerepeltethető.

A Milan elleni meccs Ancelotti számára kifejezetten fontos, hiszen kevesebb mint két hónap telt el azóta, hogy elhagyta a San Siro-t a Chelsea kedvéért.

„Biztos nem lesz egy normális meccs a Milan ellen, hiszen 8 évig dolgoztam ott, és biztosan más meccs lesz ez nekem, de a saját csapatomra akarok koncentrálni, mert ez egy nagyon fontos meccs lesz.”- magyarázta.

„Fejlődni akarunk és megtudni mire is képes ez a gárda. Ez egy fontos torna, mert nagyszerű csapatok vannak itt, az Inter, a Milan, a Club América. Ez egy barátságos torna, de nem teljesen, mert nekünk fejlődnünk kell és jó kondícióban kell lennünk a bajnokság kezdetéig.”

„Fontos, hogy győzzünk mert ha győzöl, akkor jó úton jársz. A Milan ellen is ezt akarjuk tenni, jól játszani és a kondíciónkon fejleszteni.”

Ancelotti kitért Mikelre is, aki ezen a héten bólintott rá az új szerződésére, amely 2014-ig köti a klubhoz.

„Obi egy fiatal játékos nagyszerű képességekkel, mind technikailag, mind taktikailag. A jelenre és a jövőre nézve is nagyon fontos játékos nekünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy aláírta új szerződését, és remélem, hogy sok éven át marad a Chelseanél és szeretném ha a jó tehetségével segíteni a csapatot.”-fejezte be a menedzser.

A játékos is kifejtette örömét az új szerződéssel kapcsolatban, s beszélt az elvárásairól is az új évvel kapcsolatban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy így mennek a dolgaim mióta itt vagyok, minden szezonban fejlődök, s örömmel tölt el az is, hogy aláírhattam az új szerződésem és remélem, hogy a dolgok úgy mennek majd mint a tavalyi szezonban, vagy jobban. A csapat jól kijön a menedzserrel, ez egy nagyon jó dolog. 2 hete dolgozok vele együtt, azt a felállást gyakoroljuk, amióta majd velünk akar játszatni. A szezonkezdés előtt odatesszük magunkat és a 4-4-2-es rendszert tökéletesítjük. A csapat trófeákat akar nyerni, ezért is van ő itt.”

Végezetül, a 71 000 férőhelyes M&T Bank Stadium-ban minden jegy elkelt, amiért nagyon boldog mind a menedzser, mind a játékos.

Forrás:
    www.chelseafc.com