Chelsea Fan Club
-
Mourinho: a Stamford Bridge egy krumpliföld!
Így nézett ki a Stamford Bridge kedd este a Barcelona edzése elõtt pár perccel. A spanyol lapok persze egytõl egyig közzétették a képet, amely egész Katalóniát felháborította. Mi tagadás, érthetõen...
A BL-nyolcaddöntõ elsõ felvonása elõtti utolsó Barcelona-edzés finoman szólva sem zajlott zökkenõmentesen. A katalánok ugyanis - miután a képen látható látvány fogadta õket a tréning elõtt - nem voltak hajlandóak idõben bevonuli az öltözõbe.
Az edzésnek végül az UEFA ellenõrei vetettek véget. A londoniak persze fel vannak háborodva, hogy a vendég csapat játékosai közül szinte mindegyiknek volt egy keresetlen szava a Stamford Bridge gyepszõnyegére. A kedd esti sajtótájékoztatón a Chelsea trénere, José Mourinho is megjegyezte, ha a spanyoloknak az kell, õ is hajlandó krumpliföldnek nevezni a stadion talaját.
- Rendben. Ha akarják én is kimondom: igen, a Stamford Bridge egy krumpliföld! Igaz, hogy a talaj szörnyû állapotban van, de a labda gurul rajta. Nincs magánál, aki azt gondolja, hogy szándékosan tönkretettük a gyepet. Nincsenek technikás játékosaink, tehát nekünk egy krumpliföldön kell játszanunk, hogy esélyünk legyen a Barcelona ellen - zárta mondandóját a portugál mester.
Frank Rijkaard nem feltételezi, hogy az angolok direkt tették gyalázatossá a pálya talaját, ugyanakkor félti játékosait.
- Szó sincs arról, hogy a hazaiakat hibáztatjuk a pálya minõségéért. A Chelsea egy profi klub, profi körülményekkel, és tudom, mindent megtesznek majd azért, hogy a legjobb feltételeket biztosítsák számunkra. Csodálatos meccseket játszottunk tavaly, én erre számítok most is - mondta a holland szakvezetõ.
A spanyol sajtó már kevésbé volt könyörületes. Az AS és a Marca egyaránt felháborítónak tartja, hogy ilyen rangos találkozót ilyen állapotú pályán kell lejátszani. A hispánok leginkább azt sérelmezik, hogy az amúgy is esõs Londonban miért kell még fel is locsolni a pályát az év mérkõzésének kikiáltott találkozó elõtt?