Chelsea Fan Club
  • asfa
    Eto'o: ennyi pénzből újjáépíteném Afrikát

Samuel Eto'o nem akar hinni a fülének, hogy a Chelsea 41 millió fontot, vagyis több mint 15 milliárd forintot akar fizetni érte. Pár nappal azelőtt, hogy a kameruni Eto'o klubja, a Barcelona a Chelsea-vel játszik BL-meccset, a futballista kijelentette: bolond, aki ennyi pénzt adna érte.
    - Most majd találkozom azokkal a bolond klubvezetőkkel, akik 41 millió fontot adnának értem - mondta Eto'o az egyik brit újságnak. - Miért ilyen sokat? Miről beszélnek egyáltalán? Én ezt nem értem. Szeretem a futballt, de vannak dolgok, amik többet jelentenek nekem. Ennyi pénzből újjá tudnám építeni egész Afrikát. Most azonban nem foglalkozom a Chelsea ajánlatával, csak az foglalkoztat, hogy a Bajnokok Ligája-mérkőzésen gólt vagy gólokat lőjek, és hogy továbbjussunk a következő körbe. A Chelsea edzője, José Mourinho régóta szeretné megszerezni Samuel Eto'ót, mert csatárgondjai vannak. Hernan Crespo elvágyódik a klubtól, és akkor Didier Drogba marad az egyetlen vérbeli csatár a klubnál. A Chelsea hiába fizetne ilyen nagy összeget a kameruni csatárért, és hiába kapna nagyon magas fizetést Eto'o, a futballista úgy érzi, döntésénél nem a pénz a meghatározó. - Ha azért akarsz focista lenni, hogy milliókat keress, nem fog sikerülni -folytatta Eto'o. - Soha nem gondoltam volna, hogy értem valaha valaki ennyi pénzt fog ajánlani, de nem szabad, hogy ez befolyásoljon engem. Az egyetlen dolog, ami fontos, a valódi büszkeség, az, hogy a szüleimnek örömöt szereztem a sikereimmel. Valamint az, hogy miattam egész Kamerun Barcelona-drukker lett, az utcán kék-piros mezben járnak az emberek, ami boldoggá tesz. Ez arra ösztönöz, hogy folytassam, amit eddig csináltam, vagyis a legjobbamat nyújtsam a Barcelonában.