Chelsea Fan Club
  • Krisz018
    Ricardo Quaresma exkluzív nyilatkozata!

Örülsz, hogy ide Londonba kerültél kölcsönbe?

"Nagyon boldog vagyok. A világ legjobb dolga, hogy egy nagy klub sikeréért harcolhatok. Szerencsés vagyok, hogy az Inter-be igazolhattam és most, hogy kölcsön kerültem ide a Chelsea-hez. Hálával tartozom Mr. Scolari-nak és a kékek minden illetékesének akik segítségével
    ide kerültem kölcsönbe. Célom, hogy góljaimmal és jó játékommal segítsem a csapatom. Megszeretném mutatni, hogy valójában mire vagyok képes. Szeretném ha én is részese lehetnék a klub sikereinek."

Rajtad kívül még öt portugál játékosa van a Chelsea-nek és jól ismered a menedzsert. Hogy gondolod, ez segíthet a beilleszkedésedben?

"Az mindig jó dolog, hogy ha van ismerősöd, esetleg barátod az új közegben ahova kerülsz, ez egyértelműen megkönnyíti a beilleszkedést. A Chelsea egy ragyogó csapat. Rengeteg kiváló játékosa van és büszke vagyok arra, hogy én is ebbe a közösségbe tartozom. Örülök annak, hogy több honfitársam is szerepel a klubnál, mivel nem érzem majd magam egyedül."

Ismerjük a játékstílusod. Rendkívül technikás és színes. Szerinted itt a Premier League-ben könnyebb lesz ezt alkalmaznod, mint a Seria-A-ban?

"Minden a csapatodon múlik és a szerencséden. Mikor pályára lépek a csapat érdekeit fogom képviselni és nem a sajátomat. Sajnos nem adatott sok játék lehetőség a számomra az Inter-nél, így nem tudtam megmutatni, hogy valójában mit tudok. Bízok benne, hogy azért majd itt magamat is tudom adni, ezzel színesítve a csapat játékát."

Mi lesz a fő célod a Chelsea-nél és hogyan tudnád magad jellemezni?

"Nem szeretek magamról beszélni, jobban szeretem, ha mások beszélnek rólam. Annyit tudok ígérni, hogy a tőlem telhetőt megteszem, rendkívül keményen fogok dolgozni az edzéseken. Nem ok nélkül fogok bekerülni a kezdőcsapatba, hanem kemény munka árán. Itt nagyszerű játékosok
    játszanak és bebizonyítom, hogy én is közéjük tartozom."

Mindkét szárnyon bevethető vagy. Mit gondolsz a vetélytársaidról Florent Malouda-ról és Salomon Kalou-ról?

"Nem lesz egyszerű dolgom, mivel ők rendkívül jó játékosok és nem ok nélkül vannak itt, azonban ez egy remek kihívás lesz a számomra, hogy napról-napra az edzéseken a maximumot nyújtsam. Az élet teli s tele van kockázatokkal és néha neked kell kockáztatni, hogy céljaid megvalósuljanak. Jó kis párharcok lesznek, de mégsem véresen komolyak, hiszen az ellenfeleimet teljes mértékben tisztelem. Győzzön a jobb én azt mondom, az edzéseken keményen fogok dolgozni, az edző meg majd eldönti, hogy valójában ki is a jobb."

A Bajnokok Ligája 2006-07-es szezonjában egy szép gólt szereztél a Stamford Bridge-n, majd Portóban egy elképesztő kapufát lőttél. Hogyan emlékszel vissza ezen mérkőzésekre?

"Rengeteg tapasztalatot szereztem a két mérkőzés alatt. Akkor az volt a célunk, hogy minél tovább jussunk és minél több nagy klubbal játszhassunk. Emlékszem nagyon boldog voltam mikor gólt lőttem a Chelsea-nek és nagyon szomorú, amikor csak a kapufát találtam el otthon. Most ugyanazt fogom csinálni immáron Chelsea játékosként, mint amit anno csináltam ellenük."

És végezetül, mit üzensz a Chelsea szurkolóknak?

"Remélem, hogy majd sok örömöt szerzek a szurkolóknak és a csapatnak, hiszen azért játszok itt, ez motivál. Bízok benne, hogy a szurkolók hamar megkedvelnek és befogadnak, ha látják, hogy milyen jól teljesítek. Sokkal több önbizalmam lesz, ha érzem a szurkolók felém áramló szeretetét."

Forrás:

www.chelseafc.com
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    C’mon Chelsea!