Chelsea Fan Club
-
Egy nagyon fontos meccs...
A szombati találkozón a vendégcsapat nagy meglepetésre a 60. percben megszerezte a vezetést Delap révén. A mérkőzés a vége felé közeledett már, amikor mindenki azt gondolhatta, hogy a Chelsea ismét fontos pontokat hullajt hazai pályán.
Luiz Felipe Scolari 10 perccel a vége előtt gondolt egyet és megadta a lehetőséget a szlovák támadónak, hogy életében másodszor is pályára léphessen a Premier League-ben egy ilyen szorult helyzetben. Stoch nem habozott, meghálálta a lehetőséget azzal, hogy a hátralévő játékidőben kiváló teljesítményt nyújtott és nagy szerepet vállalt a 2 Chelsea találat elérésében is.
Mino jobbszélső posztra lett beküldve a pályára, ahol 3 kiemelkedő megmozdulást láthattunk tőle. Először is Lampard passzával robogott a 16-os közelébe, ahonnan egy nagyszerű lövést eresztett meg. A Stoke dán kapusa, Sorensen saját csapatát mentette meg a góltól, míg Stoch-ot élete első felnőttcsapatban szerzett találatától fosztotta meg. Nem sokkal később szintén Miroslav volt az egyik főszereplő, amikor ismét a kapu felé tört, de csak szabálytalanul bírták megállítani. A szabadrúgást követően egalizált a Chelsea Juliano Belletti révén. A síp már a bíró szájában volt, hogy véget vessen a meccsnek, amikor ismét Lampard passzolt a Kékek utolsó cseréjéhez, aki visszagurította a labdát a csapatkapitány elé. Frank hatalmas erővel küldte a játékszert a hálóba. Ezzel a találattal nyert a hazai gárda.
"Mindenki boldog." - mondta Stoch a meccset követően.
"Örülök, hogy Scolari pályára küldött amikor a csapat ilyen nehéz helyzetben volt. Azt mondta, jobbszélsőt fogok játszani és legyek olyan bátor amennyire csak tudok." - idézte edzőjét Mino.
"Azt hittem az a lövésem gól lesz. Már emeltem volna magasba a kezem, amikor láttam, hogy Sorensen hatalmas bravúrral hárított. Aztán én harcoltam ki azt a pontrúgást is, amely után Belletti az egyenlítő gólt szerezte. A döntő találatot Frank jegyezhette a rájátszásban és nagyon boldog vagyok, hogy én adhattam neki a gólpasszt. Azonban egy kicsit szomorú is vagyok, de csak azért, mert nem sikerült betalálnom az ellenfél kapujába."
"Továbbá örülök, hogy mind a 2 alkalommal, amikor kértem a labdát Lampard-tól, ő habozás nélkül nekem passzolt. Ő a világ egyik legjobb labdarúgója. Testközelből kellett volna látni mindenkinek azt a mindent eldöntő lövést. Fantasztikus volt."
"A mérkőzés után nagyon jól esett a többiek gratulációja, mindenki odajött hozzám és megdicsért. Szerintünk felfrissítettem a csapat játékát."
Forrás: www.miroslavstoch.com