Chelsea Fan Club
  • Jagumo

Scolari: Be kell fejezni a nagy költekezéseket.

Idén a csapat értéke már elérte a 250 millió fontot. A Kékek menedzsere, Luíz Felipe Scolari ragaszkodik hozzá, hogy ezen a nyáron már nem kell a klubnak több pénzt áldoznia átigazolásokra.

2003 júliusa óta, mióta Roman Abramovich a csapat tulajdonosa, azóta több, mint 140 millió font tiszta bevétele volt az orosz üzletembernek a klubon. Ez nagy szó ahhoz képest, hogy a '80-as évek elején Ken Bates 1 fontért (!) vette meg a Chelsea-t. Abramovich óriási változásokat hozott: szinte minden évben átlagban 100 millió fontot áldozott átigazolásokra, illetve játékosok béreinek kifizetésére.

Abramovich "uralkodása" alatt eddig a három edzõ szolgálta a Kékeket. A jelenelegi, Luíz Felipe Scolari szerint ennek a nagy költekezésnek most kell véget vetni.

"Mióta a Chelsea-nél vagyok, azóta csak 8 millió fontot költöttünk játékosvásárlásra. Másfél hónap alatt csak Decót igazoltuk le" - kezdte Scolari.

"Szerintem eljött az ideje, hogy befejezze a klub a nagy költekezéseket. A csapatnak van egy stabil váza, amire nyugodtan lehet támaszkodni, emellet fiatal és tehetséges játékosokat kell beépíteni a csapatba. S nem elhanyagolható egy jó menedzser sem. Úgy érzem, én megfelelõ vagyok erre a posztra" - mondta az ex-potugál szövetségi kapitány a The Sun-nak.

Forrás: www.chelseafanatics.hu