Chelsea Fan Club
  • Japep

Scolari a Chelsea TV-nek /2

- Mi a helyzet a nyomással? Korábban, pl a braziloknál elvárás volt minden meccset és a Világbajnokságot megnyerni. Kicsit hasonló mint itt a Chelsea-nél.
    - Igen, tudom hogy minden meccset meg kellene nyernünk. De tudjuk, hogy az ellenfelek időnként jobbak nálunk. A nyomás? Brazíliában hozzászoktam, az emberek a futballal kelnek és fekszenek. Úgy érzem felkészültem rá.

- A média felől is van nyomás. Az angol média tolakodó, mindent tudni akar Önről, néha nehezítik majd a munkáját. Erre is felkészült?
    - Igen, kész vagyok. Egyszerű ember vagyok, van családom, vannak barátaim. Átlagos, olyan mint mások.

- Egy időben jelöltként emlegették az angol válogatott élére. Akkoriban azt mondták, hogy a média aggasztotta, és ezért nem vállalta el. Igaz ez?
    - Nem, nem. Mi is történt akkor? Nem volt jó az időzítés, mert Anglia és Portugália is ment ki a VB-re. És lehet hogy pár meccs után találkoztunk volna. És akkor kinek az oldalán álltam volna? Ez volt a döntő ok.

- Visszatérve Önre, azt mondja hogy Ön egy átlagos ember?
    - Igen.

- Nagy nyomást helyez magára? Mit akar elérni?
    - Mivel 42 éve játékos és most már edző vagyok, minden egyes meccset meg akarok nyerni, ez jár a fejemben. Nehezen fogadom el a vereséget. Edzőként mindig az "életemért küzdök", nem fogadom el a vereséget.

- Az egykori játékosai azt mondják, ön egyfajta "apa figura" számukra, akikkel beszélhetnek. Vannak nagy egyéniségek a Chelsea-nél, velük is szívesen dolgozna így?
    - Nézze, néha olyan vagyok, mint egy apa, és néha mint egy testvér. Olyan korúak mint a fiam, és tudom hogy néha neki is kemény szavakat kell mondanom, mert nyernie kell, hallgatnia rám, elfogadnia a javaslatom, és ez a rendszer a játékosokkal is. A játékosoknak megadok mindent amire szükségük van, de vannak szabályok amiket be kell tartanunk, és el kell fogadnunk a győzelem érdekében. Ebben eltökélt vagyok.

- Úgy érzi hogy ön egy "különleges személy"? ("the special one" - Mourinho első sajtótájékoztatóján így mutatkozott be. a szerk.)
    - Különleges vagyok a barátaim és a családom számára.

- És végül, mit gondol, mi jelenthet sikert a Chelsea számára ebben a szezonban?
    - Én, a stáb, a játékosok és a vezetőség egyaránt meg akarunk nyerni minden trófeát.

- És úgy érzi, meglesz?
    - Úgy érzem megvan a lehetőségünk mindent megnyerni. És megteszünk mindent a Chelsea-ért, a játékosokért, a szurkolóinkért. Nem tudom hány bajnoki címet nyerünk - egyet, kettőt, hármat vagy négyet, nem tudom, de megpróbáljuk.
    ( forrás : chelseafc.hu )