Chelsea Fan Club
  • Japep

Scolari a Chelsea TV-nek

Scolari első hivatalos interjúját adta a Chelsea TV-nek! Az interjút hossza miatt két részletben közöljük! Íme az első rész:

- Felipe, üdvözöljük a Chelsea-nél! Nyolc évig dolgozott válogatott szinten, és most visszatért a klubfutballhoz. Miért most? Miért a Chelsea?

- Most, mert úgy érzem ez egy új kihívás az életemben, és Chelsea, mert a világ egyik legjobb csapata, és tőlük kaptam a felkérést a munkra.

- Nehéz volt elhagyni az otthont, és a családdal Angliába költözni?
    - Nem volt nehéz, a családom eddig is követett mindenhová; ez mindannyiunknak kitűnő. Anglia egy új kultúra az eddigiekhez képest, de legalább többet tanulok az életben. Nem volt nagy döntés. Együtt döntöttük el, és együtt erősek vagyunk.

- Mikor találkozott először a Chelsea-vel (Abramoviccsal és a vezetőséggel), és mik voltak a benyomások?
    - Először meglepődtem, mert a Chelsea túl nagy klub, mindannyian elmondták mit éreznek a klubról, és hogy én is lehetnék a klub edzője. Felkészültem rá, és az EB után, miután megkaptam a munkát, többet tanulok, és több időm lesz beszélni Romannal, Peterrel és a többi emberrel. Ez az én csapatom a jövőben.

- És elmondták, milyen elvárásaik vannak a Chelsea-nél?
    - Igen, igen. Ez rendben van, rendben. A klubok meg akarnak nyerni mindent; sosem hallassz olyat egy edzőtől, hogy csak meccseket játszani akarnak. Nyerni akarok. Ez így van rendjén.

- És most a Premier League. Egy új bajnokság, egy új kihívás. Mennyire ismeri a Premier League-et? Sokat nézte korábban?
    - Igen, sokat néztem. Portugáliában és Brazíliában is. És itt a Chelsea-nél megkapok minden szükséges információt. Ez egy remek stáb. Amióta itt vagyok, rengeteg információt kaptam a játékosokról, csapatokról, klubokról, analízisekről, és mindenről.

- És ott van a többi menedzser, aki mostantól rivális lesz. Arsene Wenger például azt nyilatkozta, hogy Ön erősítést jelent a Premier League-nek. Várja már hogy találkozzon Fergie-vel vagy Arsene Wengerrel?
    - Igen, meg akarom köszönni Arsene-nek és mindenkinek, aki jót mondott rólam. Igyekszek pár barátra lelni, amíg itt vagyok.

- Beszéljünk Önről, mint edzőről. Milyen típusú edző az edzőpályán? Együtt él az edzéssel, vagy inkább csak a háttérből figyeli a játékosokat?
    - Nem, együtt élek mindennel. Egy helyen vagyok, de a szemem mindenütt ott van, és a játékosok 10-15 nap múlva már ismerni fognak. Ha egy edző máshogy csinálja, az nem jó.

- Portugáliával gyakran játszott 4-3-3 felállásban. Két labdaszerző középpályást is láthattunk. Brazil klubedzőként is hasonlóképp taktikázott? Gondolkodott már rajta, a Chelsea-vel mit fog játszatni?
    - Igen, de jobban meg kell ismernem a játékosokat. Plusz 10-15 nap edzésmunka után jobban fogom látni. A játékosok mások Portugáliában, Brazíliában és Angliában. Ismernem kell őket. Utána meglesz a rendszer.

- Tehát nehéz döntéseket hozni?
    - Nézze, a Chelsea több rendszerben is játszhat a jövőben. Szórakoztatónak kell lennünk, és 3-4 taktikát is kidolgozni, mert a nehéz helyzetekben váltani kell. Legalább egy hónap edzésmunka kell, hogy eldönthessem, mi lesz a legjobb.

- Önnek most gyors döntéseket kell hoznia átigazolásokról. Sokat beszélnek Frank Lampardról - tudott már beszélni vele?
    - Igen, tegnap beszéltem a játékosokkal, és elmondtam hogy 23-24 játékossal szeretnék együtt dolgozni. Utána beszéltem Lamparddal negyed órát, és a végén boldog voltam, mert azt mondta hogy szeretne a Chelsea-nél maradni.

- És Didier Drogba? Vele is beszélt?
    - Igen, beszéltünk tegnap. A térdéről, nyaralásról, hogy hány napot hagyott ki az edzésből, és hogy mit várok el tőle a következő szezonban. Jó beszélgetés volt.

- Hamarosan Ázsiában turnéznak. Várja már? Minden játékos el tud majd utazni?
    - Ez az átigazolási időszak. Lehet hogy érkeznek újak, mialatt ott vagyunk, mert most van itt az ideje. A csapat 95-99 százaléka lehet ott Ázsiában.
    ( forrás : chelseafc.hu )