Chelsea Fan Club
  • Japep

Dráma és könnyek

Drámai csatában a Manchester United büntetőkkel győzött a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.

A Chelsea másodedzője, Henk ten Cate azt mondta: az ötödik büntetőt Didier Drogba lőtte volna, ha még a pályán van. Mivel az elefántcsontpartit azonban a szlovák Lubos Michel játékvezető kiállította Vidics megpofozásáért, így a labda mögé John Terry állt.

Az a John Terry, aki a hosszabbításban góltól mentette meg csapatát. Az a John Terry, akinek külön motivációt adott, hogy visszaszerezze az angol válogatott csapatkapitányi tisztségét Rio Ferdinandtól. Az a John Terry, aki ha kell, arcvédőben, vagy könyökficam után is vállalta a játékot. A Chelsea saját nevelésű játékosa és legeredményesebb csapatkapitánya lehetett volna az első a klub történetében, aki magasba emeli a BL-serleget, vagyis élete legnagyobb lehetősége előtt állt.

Henk ten Cate szerint sokat gyakorolták a büntetőket edzéseken, és Terry, az egész csapathoz hasonlóan magabiztos volt. A védő remekül elküldte Edwin van der Sart, de a rúgás pillanatában megcsúszott az esőtől nedves talajon, így a labdát sem találta el jól. A lövés a kapufáról pattant ki. Ez talán plusz erőt adott a manchesterieknek, és miután a későbbiekben már nem hibáztak, és a hetedik párban Nicolas Anelka lövését pedig a holland kapus kiütötte, a United diadalmaskodott.

Miközben a manchesteriek ünnepeltek, a Chelsea kapitányának könnyei úgy potyogtak, ahogy az eső Moszkvában. Mindenki Terryt próbálta vigasztalni.

"John nem mondott semmit a meccs után. Nagyon szomorú volt, sírt, de ő a fő oka annak, hogy a döntőig jutottunk. Ez nem volt egy normális idény, sok problémával kellett megküzdeni, és ő vállalta a felelősséget, ahogy az utolsó büntetőnél is. John továbbra is egy nagyszerű játékos és egy kiváló vezér. A döntőn is fantasztikus teljesítményt nyújtott, ő volt az oka, hogy az ellenfélnek kevés helyzete akadt" – mondta a meccs utáni tájékoztatón az Avram Grant.

A tréner azt ígérte a Kékek szurkolóinak, nem ez az utolsó alkalom, hogy döntőben látják csapatukat. „Visszajövünk, és megnyerjük a finálét. Büszke vagyok arra, amit idén elértünk, és arra is, ahogy a döntőben játszottunk.

Frank Lampard sem hibáztatta társát a kihagyott büntető miatt – a középpályás a 2006-os vb-n a portugálok elleni negyeddöntőben élt át hasonlót.

"Tudom, hogyan érez, és ilyenkor nehéz bármit is mondani. Azzal vigasztaltam, hogy ez csak egy játék, és képes felállni ezek után is. Ő Mr. Chelsea, mindenkinél jobban akarta, hogy nyerjünk. Nem kell aggódnia, ő a legerősebb ember, akit valaha láttam a futball világában, az egyik legjobb és legbecsületesebb ember. Továbbra is az első, akit magam mellett akarok tudni a csapatban."

-------------------------------------------------------
    Maradjon Grant és mindenki! Nem akarunk még egy kiváló edzőt elveszíteni, sem játékosokat!

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor, máshogy! HAJRÁ CHELSEA !!!