Chelsea Fan Club
-
Drogba tagadta távozását
( A TELJES NYILATKOZAT )
A Chelsea támadója, Didier Drogba lehet, hogy marad nyáron a Stamford Bridge-n, a rengeteg pletyka ellenére.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lampard megígérte, és megtette
A Chelsea középpályása egy hete sajnálkozott teljesítménye miatt, majd megígérte, a visszavágón nem csalódnak benne a szurkolók. Nem csalódtak.
A liverpooli első mérkőzés előtt Frank Lampard két meccset kihagyott, hogy minél több időt tölthessen édesanyja betegágya mellett. A középpályás saját bevallása szerint is csak árnyéka volt önmagának, a családi problémák elvonták a figyelmét a pályán történtekről.
Az első meccs után Lampard ugyan nem nézett könnyű időszak elé, de ígéretet tett, hogy történjék bármi, a pályán mindent megtesz a Chelsea győzelméért. Sajnos azonban nagyon gyorsan még rosszabbra fordultak a dolgok, Lampard édesanyja elhunyt. A középpályás ennek megfelelően természetesen kihagyta a Manchester United elleni bajnoki rangadót, de pályára lépett a Liverpool elleni BL-visszavágón.
Amelyen kulcsfontosságú pillanatban magára vállalta a tizenegyes értékesítését, amellyel csapata hatalmas lépést tett története legnagyobb nemzetközi sikere felé. A Chelsea középpályájának vezére, aki ráadásul lehet, hogy nem is marad a klubnál, élete legnehezebb időszakában pályafutása egyik legnehezebb döntését hozta. Értékesítette a büntetőt, bizonyítva ezzel sportemberi kvalitását.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Grant: Nem vagyok kivételes!
A Chelsea menedzsere a Liverpool elleni Bajnokok Ligája elődöntőt követően úgy érezte, hogy ezzel az eredménnyel bizonyított a londoni kékek trénereként. Avram Grant ugyanakkor nem hiszi, hogy a történelmi győzelem után ő lenne "A kivételes".
A Chelsea 3-2-re legyőzte a vörösöket a Stamford Bridge-en, ezután Grant személyes élményeit, véleményét is megosztotta az egyik nemzetközi televíziós csatorna riporterével. A mérkőzés utáni nyilatkozatot most szó szerint közöljük.
- José Mourinho nyomdokaiba lépett, most már Ön is nevezhető "A kivételesnek"? - utalt a riporter ezzel arra, hogy a londoniak korábbi portugál menedzsere szerényen ilyen jelzővel illette magát.
- Csak egy kivételes van - mosolygott Grant. - De nagyon boldog vagyok, természetesen. Ha valaki történelmet ír, az valami nagyon különleges dolognak számít itt Angliában, főleg a Chelsea-nél, főleg a Liverpool ellen, főleg azután, ahogy idén szerepelt a csapat. Egy nagyon jó gárdám van. Rafa taktikusan játszott, nagyon okosan kellett fellépni az együttese ellen. Ezt így tettük, és most nagyon boldog vagyok.
- A második félidőben mintha kicsúszott volna a talaj a Chelsea lába alól...
- Igen, de ez sem ok nélküli. Amikor tudod, hogy 1-0-ra vezetsz, és már nem vagy messze a céltól, akkor az ellenfél kiegyenlít.
- Mi a véleménye Lampard játékáról?
- Vele kapcsolatban csak annyit tudok elmondani, hogy az ő teljesítménye már túl ment a futball határain. Itt már emberi tényezőkről van szó, ami felülkerekedett a játékon. Frank kiválóan játszott, ő volt az egyik kulcsjátékosunk. Nem volt számára könnyű feladat a pályán lenni, de nagyra becsülöm benne azt, hogy mindent megtett a csapatért - tette hozzá Grant utalva arra, hogy Lampard a múlt héten veszítette el édesanyját.
- Önnek is volt egy nagyon emberi megnyilvánulása a mérkőzés végén, amikor térdre rogyott és az égre nézett.
- Ne is mondja, én is visszanéztem már, egy kicsit kínos is - mosolygott Grant. - De komolyra fordítva a szót, ma van a holokauszt napja Izraelben, és ezt a győzelmet a keresztapámnak ajánlottam, aki abban az időben halt meg.
- Következhet a Manchester United elleni döntő. Mennyire magabiztos?
- Nos, nagyszerű ellenfelünk lesz, de van időnk felkészülni. Remélem meg tudjuk ellenük ismételni a bajnokságban elért eredményt.
--------------------------------------------------------
Drogba remélem is, hogy marad - ezek után meg főleg! :D
Lampard meg - hihetetlen, KÖSZÖNÜNK NEKI MINDENT!
Grant a tegnapi napon semmit nem rontott el - tökéletes cserék, és a játékra sem lehetett panaszunk! Grat neki is és az egész csapatnak!
HAJRÁ CHELSEA!!! :D