Chelsea Fan Club
  • Japep

Mourinho: Kicsináltak, mert túl sikeres voltam Angliában!

A stílusa meglehetősen arcpiritó, szakmai sikerei viszont önmagukért beszélnek. José Mourinho az idény elején távozott a Chelsea együttesétől, amely a bajnoki hajrára valószínűleg minden esélyét elvesztette, hogy utolérje a tabella élén álló Manchester Unitedet. A portugál mester persze jól tudja, miért nem szárnyal a londoni együttes.

A setúbáli születésű Mourinho szerint a Chelsea jelenlegi trénere, az izraeli Avram Grant jobban tenné, ha elkezdene telefonálgatni, mert Roman Abramovics klubtulajdonos néhány hét múlva lapátra teszi. Bár a londoni Kékek még elméletileg megnyerhetik a Premier League-et és a Bajnokok Ligájában is a legjobb négy közé jutottak, Mourinho biztosra veszi a nyári edzőcserét. Egyáltalán nem sajnálja Grantet, csak figyelmezteti a következő mestert, a Chelsea-nél a győzelmek és a trófeák sem jelentenek nyugalmat.

- "Amikor hónapokig egyetlen vereséget sem szenvedtünk, nem kevesebb, mint tizennégy edző nevét dobták fel, mint lehetséges utódomat." - nyilatkozta Mourinho. - "Én voltam a legnagyobb, ezt mindenki tudta. Sokaknak szemet szúrt, hogy megérkeztem és máris trófeákat nyertem. Előttem még egyetlen menedzser sem tudott angol bajnoki címet szerezni az első évadjában. Kicsináltak, mert túlságosan sikeres voltam, nehéz volt elfogadni, hogy mindenkit felülmúltam." - tette hozzá a 45 éves szakember, akit az utóbbi hónapokban az angol és a mexikói válogatottal, valamint az Interrel is összeboronáltak. Egyelőre még munkanélküli.

- "Miért mondják, hogy Wenger vagy Ferguson a legsikeresebb menedzser? A statisztikák szerint én vagyok minden idők legsikeresebb angliai edzője. Az első 100 bajnoki meccsemből 70-et megnyert a Chelsea. Wenger 50-et, Ferguson pedig ennél is kevesebbet. Na, akkor ki a legjobb?" - tette fel a költői kérdést a portugál.

-------------------------------------------
    Reméljük jó helyre kerül (legjobb lenne, ha visszajönne... :( ), de teljes mértékben igazat adok neki...főleg a végét illetően, kétségtelen.