-
Már régebben is gondolkodtam, hogy valahogy több monitorral kéne játszani. Az volt a problémám, hogy a GTX560Ti egymagában nem támogatja a 3 monitorozást. Két monitorral meg sehogy sem tudtam rávenni a játékot, hogy rendesen menjen. Akkor gyorsan le is zártam a témát. Ennyi. Nem tudok több monitorral játszani...
Aztán most valamelyik nap megint elkezdtett ez foglalkoztatni(Valahol láttam egy Juha-Pekka videót, amiben kettő monitorral tolja). Gondoltam, hogy nem igaz, hogy Eyefinity meg ilyenek nélkül ne lehetne valahogy megoldani a több monitorozást. Keresgéltem és Iracing fórumán találtam egy topikot, ami pont ezzel foglalkozik. Ablakos módban kell a játékot futtatni és kicsit megpiszkálni az app.ini-t. Kis állítgatás után pöpecül megy is. Jó egy kicsit furcsán torzít az oldalsó monitor, de majd még próbálok állítgatni valamit.
Először HPD-vel próbáltam ki, hogy milyen is. Itt nem volt annyira nagy különbség, de pár dolog azonnal feltűnt. Először is sokkal jobban érzem a féktávokat, a gumit. Másodszor sokkal jobban eltalálom a bejáratot, az apexet és a kijáratot.
Aztán átültem a RUF C-Specbe. Versenybeállításokkal elkezdtem körözni Daytona Roadon. Itt is ugyan azokat éreztem csak még sokkal erősebben. Halál pontosan eltalálom az apexet. Egy picit rövidebb féktávokat tudok venni. Sokkal jobban érzem az abroncsokat. Sokkal jobban tudom kezelni a kocsit. Iszonyat lágyan és könnyen tudom csúsztatni. Sokkal pontosabb lett a vezetés. Komolyan, mintha egy másik kocsit vezettem volna. Jóval élvezetesebb. Pedig egyébként is nagyon jó gépnek tartottam...
Mondom ok, akkor most megnézem időmérő beállításokkal, mert lehet csak bemesélem magamnak az egészet. Az első megtolt időmérős körön 2 tizeddel voltam gyorsabb, mint az eddigi legjobbam(Nem mentem több kört, de szerintem még 1-2 tized tuti benne van. Ha nem több). El se hittem. Sose hittem volna, hogy csak ez a kis "fejlesztés" ennyit számít.
Gondoltam ezt megosztom itt, hogy esetleg aki hasonló dolgon agyalt vagy csak van használaton kívüli monitora, akkor annak érdemes beüzemelni akár csak +1-et is iracinghez, mert rettentően feljavítja a játékot. :)
Utoljára szerkesztette: frango, 2015.01.10. 21:39:35