• BiroAndras
    #33
    Én is elégett FF felhasználó vagyok. Én annakidején pont a tabbed browsing miatt váltottam Mozillára, majd később FF-re. Nekem a tabbed browsing legalább olyan hasznos, mint az egérgörő. Sokszor muszály egyszerre 2-3 lapot megjeleníteni, de én szeretek mindent megnyitni, így gyakran 20-30 lap is nyitva van egyszerre. Pl. itt az sg-n a főoldalon végigkattintgatom a híreket, amik érdekelnek, és azok szépen betöltődnek a háttérben. Ezután sorban el tudom olvasni őket. Nem kell megjegyezni, hogy hol tartottam, és nem kell oda-vissza váltogatni.
    Meg ha valamit el akarok olvasni, de épp nincs rá időm, megnyitom, és otthagyom a háttérben.
    Ha IE-ben nyitok meg több lapot, akkor az nagyon zavaró, vagy egy csportban jelennek meg, és akkor nem tudom, hogy melyik melyik ablak, vagy egymás mellett, de akkor elveszik köztük a többi program. Az FF-et meg ha lecsukom, akkor nem zavar a sok megnyitott lap a munkában.
    Ráadásul, ha egy oldal elkezdi ész nélkül nyitogatni az újabb oldalakat (FF-nél még nem láttam ilyet), nem tudom lelőni őket.
    Emellett van az FF-hez néhány kiegészítő, amivel totálisan lealázza az IE-t. Az egyik ilyen, ami megjegyzi a nyitott lapokat, és újraindításkor automatikusan betölti őket. Akkor is müxik, ha nem szabályosan lépek ki. A másik ilyen az "undo close tab". Sokszor előfordul, hogy véletlenül rossz lapot zárok be, vagy rájövök, hogy mégis kell. Ilyenkor nagyon jól jön, hogy egy mozdulattal visszacsinálom a bezárást. És nem is csak a legutolsót jegyzi meg, hanem többet is.
    Emellett nagyon jó a reklám blokkolója is, ami nem csak a felugró ablakokat gyilkolja halomra, de a képeket, és flash animokat is ki tudja lőni.
    Ja, és persze nagyon ritkán találkozom olyan oldalla, ami nem müxik rendesen. Már évekkel ezelőtt a Mozillával se volt ilyen gondom. Ha meg mégis belefutok egy ilyenbe, akkor jobb gomb a linken, és "Open link target in IE".