• archkoven
    Nem vitatom, hogy az MS gyakorlatilag monopolhelyzetben van az otthoni felhasználók számára készült OP-rendszerek piacán, és mint minden monopólium a gazdasági életben ez is rossz.
    Csak én itt egy konkrét szoftverről beszélek amit attól függetlenül ítélek meg, hogy ki írta, véleményemben szimpátia vagy előítéletek (sokan szerintem kizárólag azért használnak FF-t mert nem MS-termék) nem játszanak szerepet, és ez alapján mondom nekem a Firefox semmi olyat nem nyújtott ami miatt az IE elé helyezném, viszont gondom volt vele mivel néhány (nem sok) oldalhoz továbbra is az MS-t kellett használnom.
    A mouse gestures számomra nem egy különösebben hasznos újítás, természetesen nekem is nagyon tetszett elsőre, de valójában olyan ritkán használom netezés közben a hozzá kapcsolható funkciókat, hogy semmi könnyítést nem jelent. Egy-két percenként (vagy gyakran jóval ritkábban) rá tudok klikkelni a nyílra a lap tetején, a frissítést, meg az oldalbezárást pedig még sokka ritkábban használom.
    A tabbed browsing pedig elsőre nagyon tetszett, de egy idő után kimondottan hiányzott, hogy minen oldalt külön lapon lássak, de ez végül is tök mindegy, nem egy fontos dolog számomra, lehetnek akár egy lapon is. Ha ez igénytelenség, akkor én igénytelen vagyok.
    Azért az egérgörgőt nem említsed az előző kettővel egy lapon, mivel a görgő olyan mértékben megkönnyíti a böngészést ezekhez képest, hogy ha ma behányna az egeremen a görgő, azonnal kihajítanám a szemétbe és vennék egy másikat. A görgő számomra ezerszer fontosabb mint ez a kettő együtt, illetve végtelenszer mivel ezek nekem egyáltalán nem fontosak.

Egyébként meg nehogy már előadd, hogy az IE-t egy fokkal is nehezebb használni mint az FF-t, ilyen értelemben nincs semmi különbség köztük.